Bočeli u Areni
Foto: Beta AP

Bočeli u Areni

Stars -
Slavni tenor održaće koncert 11. maja 2013.

BEOGRAD - Proslavljeni italijanski tenor Andrea Bočeli koji je već nastupao u Beogradu, održaće koncert u Kombank areni 11. maja 2013. godine.

Bočeli je u Beogradskoj areni prvi put nastupio u oktobru 2005. godine uz Beogradsku filharmoniju i dirigenta Marcela Rotu i gošću soprana Anamariju DelOste.

Posle mnogo uspešnih sezona, rasprodatih albuma i nastupa na najpoznatijim operskim scenama i u dvoranama širom sveta, ponovo će se naći na sceni Arene.

Suptilnog, nežnog i na koncertnim nastupima mirom ispunjenog slepog pevača iz Toskane "koji vidi srcem" čiji glas, snažan i pun, melanholičan i svetao u stanju je da se lako transformiše, sa razlogom nazivaju legendom novog milenijuma poput Karuza, Del Monaka, Korelija.

Njegovo ime našlo se i u Ginisovoj knjizi rekorda za najprodavanije albume na američkoj listi klasičnih muzičkih izdanja, a 2010. godine dobio je i svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih, kao jedan od retkih italijanskih umetnika kojima je pripala ova čast.

Dve decenije duga uspešna karijera Bočelija krenula je posle operskog debija u Verdijevoj operi "Magbet" 1994. godine i nagrade za najbolji pop debi sa pesmom "Il Mare Calmo della Sera" na festivalu u San Remu iste godine. Dobija poziv da nastupi pred papom u katedrali Sveti Petar u Vatikanu za Božić.

Bočeli je objavio više od 30 albuma sa izvođenjima operskih dela kao i pop balada koji su rasprodati u 75 miliona primeraka širom sveta. Nastupao je na najpoznatijim scenama pod dirigentskim palicama čuvenih dirigenata kao što su Zubin Mehta, Seiđi Ozava, Valeri Gergiev, Lorin Maazel.

Snimio je brojne duete sa svetskim zvezdama. Pesma sa Selin Dion (Celine Dion) "The Prayer" donela mu je priznanje Zlatni globus, a bila je nominovana i za Oskara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja