GODINU DANA BEZ MARINE TUCAKOVIĆ! Laća planirao da u SPOMEN na svoju majku organizuje ŽURKU! A evo zbog koga je odustao! TUGA
Foto: Ana Paunković, Dragana Udovičić, Dragan Kadić

tuga

GODINU DANA BEZ MARINE TUCAKOVIĆ! Laća planirao da u SPOMEN na svoju majku organizuje ŽURKU! A evo zbog koga je odustao! TUGA

Stars -

Marina Tucaković preminula je pre godinu dana.

Čuveni tekstopisac izgubila je bitku sa opakom bolešću 19. septembra, a sahranjena je deset dana kasnije u porodičnoj grobnici na Novom groblju, u prisustvu porodice i najbližih prijatelja i saradnika.

Milan Radulović Laća, Marina Tucaković
foto: Dragan Kadić, Dragana Udovičić, Shutterstock

Marinin sin Milan Laća Radulović planirao je da za prvu godišnjicu majčine smrti u njenu čast priredi veliku žurku, na kojoj će se okupiti svi oni koji su Marini bili bliski i dragi. Ipak, zbog smrti Kornelija Bate Kovača, koji je bio njihov prijatelj, on je odustao od te ideje, a jednogodišnji pomen će se održati samo u krugu najbližih.

- Devetnaestog septembra navršava se godinu dana od smrti Marine Tucaković, moje majke. Pomen ćemo obeležiti u krugu najbližih - obratio se Laća svojim pratiocima na Tviteru, pa dodao:

Kornelije Kovač
foto: Dado Djilas

- Prvobitni plan je bio da joj priredimo žurku za sve njene najdraže likove iz života jer je uvek govorila da bi tako želela da je ispratimo. Sedamnaestog septembra bila je sahrana Bate Kovača. Našeg porodičnog prijatelja. Maminog druga. Da izbegnem patetiku, Bata i mama su oni koji se jednom rode. Nadam se da ne moram da objašnjavam ko je Kornelije Bata Kovač, niti ko je Marina Tucaković. On je takođe i jedan od onih koji nikad ne umiru. Žurku odlažemo. Bato, počivaj u miru. Pozdravi mi kevu! - napisao je ožalošćeni Milan.

Podsetimo, uoči sahrane, Marinin suprug Aleksandar Radulović Futa i sin apelovali su na javnost da zbog nepovoljne epidemiološke situacije sahrani prisustvuju samo najbliži članovi porodice i nekoliko bliskih prijatelja.

Marinina poslednja želja bila je da bude sahranjena pored svog sina Miloša na Novom groblju, a ne u Aleji zaslužnih građana.

Marina Tucaković
foto: Kurir, Printscreen

Tucakovićeva je poslednje dane provela u KBC "Dragiša Mišović", gde je prebačena pošto joj je pozlilo, kada je stavljena na respirator, a bila je pozitivna na koronavirus. Početkom 2018. godine dijagnostikovan joj je maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana.

Kurir.rs/A. Panić

Bonus video:

02:52

Laća se prisetio poslednjeg susreta sa Marinom Tucaković: OTKRIO ŠTA MU NAJVIŠE NEDOSTAJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track