KUĆU TOME ZDRAVKOVIĆA ONI ODRŽAVAJU OD PROPADANJA! Zavirite u njegov kutak, OVO mu je bilo posebno mesto, TU MU JE BILO SRCE!
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

KUĆU TOME ZDRAVKOVIĆA ONI ODRŽAVAJU OD PROPADANJA! Zavirite u njegov kutak, OVO mu je bilo posebno mesto, TU MU JE BILO SRCE!

Stars -

Legendarni Toma Zdravković je rođen u Aleksincu, ali njegova porodica doselila u Pečenjevce kada je pevaču bilo svega tri godine.

Njegovu kuću, nameštaj, uspomene čuvaju meštani, a Toma je prve pesme otpevavao upravo u Pečenjevcu.

Sagovornik Cvetanović je pokazao dvorište Tome Zdravkovića. Ono je bilo u neredu, sa nepokošenom travom i natrpanim đubretom, ali je upravo Cvetanović sa ostatkom komšiluka odlučio da očisti sve.

Iako je sve uvenulo, ipak je jedna ruža čudom preživela i to upravo ispred kuće legendarnog pevača

kuća Tome Zdravkovića
foto: Kurir televizija

U kući, među pokislim i starim stvarima, i dalje postoje uspomene na legendarnog pevača.

- Toma je uvek govorio da je iz pečenjevca, najveći merak mu je bio da kad dođe iz Beograda, da sedne na stepenice koje su ispred ulaza u kuću i da ispuši jednu cigaretu. Tada je govorio, da mu je tu srce - rekao je sagovornik.

Stepenište je pokrilo suvo lišće, a izgleda kao da ga niko nije ni nagazio nakon Tome.

00:43

KOMŠIJE OČUVAVAJU KUĆU I USPOMENE NA TOMU ZDRAVKOVIĆA! Zavirite u njegov kutak, OVO mu je bilo posebno mesto, TU MU JE BILO SRCE!

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja