"PRAZNIKE UVEK PROVODIM U SUZAMA" Jovana Tipšin progovorila o smrti MAJKE i otkrila sa kim sada dočekuje BOŽIĆ!
Foto: Dragan Kadić

NIJE JOJ LAKO

"PRAZNIKE UVEK PROVODIM U SUZAMA" Jovana Tipšin progovorila o smrti MAJKE i otkrila sa kim sada dočekuje BOŽIĆ!

Stars -

Pevačica Jovana Tipšin priznala je da često zaplače zbog svoje majke i otkrila kako sada provodi praznike i u čijem društvu.

Naime, pevačica je sumirala utiske iz 2022. godine.

- Ostavljam sve što je ružno, a sve što je lepo sam uzela i držim čvrsto u svom zagrljaju. 2022. godina mi je bila lepa i uspešna, bilo je dosta druženja sa publikom, upoznala sam zaista divne ljude... Bilo je raznih situacija, pamtim samo lepe trenutke - priznala je Jovana.

A šta je to najlepše što ti se desilo?

- Snimila sam pesmu, imala sam veliki koncert u Cirihu, mnogo je bilo tih turneja. Volim svoj posao i svaki trenutak mi je bio lep i božanstven. Živi smo, zdravi smo, pregurali smo i ovu godinu... Guramo dalje - dodala je pevačica.

Jovana Tipšin
foto: Printscreen Premijera - Vikend specijal

Da li ti neko društvo, kada je u pitanju tvoj emotivan život?

- Pa, moj partner! Uvek se nađe neko... Šalu na stranu, nema problema, nema nikakvih trzavica niti ljubomore. Ja ne bih ni bila u takvoj vezi gde je prisutna velika posesivnost, simbioza i patologija, mislim da to nije zdravo i osoba koja se tako ponaša prema svom partneru, u pitanju je samo nesigurnost, ništa drugo - kazala je ona.

Koji su običaji u tvom domu oko novogodišnjih i božićnih praznika?

- Nova godina kao Nova godina, radi se, pa i nisam kod kuće. Ali moram da kažem za Božić, odnosno Badnji dan, to je korinđanje! Nažalost, meni je mama to stralno kucala, odnosno korinđala, ali otkad je preminula, ja sam to preuzela na sebe. Bacam orahe po celoj kući, pa govorim: "Zdravlje, ljubav, radost", blagosiljam, unesem seno ispod stola. Žito, badnjak, pa večera, posna trpeza na vodi, pa razne đakonije, badem, lešnik, suvo voće... Svega ima! U ponoć idem na svetu liturguju da se pričestim, a ujutru jagnjetina u rerni! To mi je mama uvek spremala, sada spremam ja. Bude mi lepo, ali dođe mi i da se rasplačem, fali mi mama... Ali, naravno, radujem se, to je najradosniji praznik i sve bude još slađe nakon posta.

Jovana Tipšin
foto: Printskrin/Instagram

Spomenula si majku. Koja su sećanja koja te najviše vežu za taj period praznika?

- To su ta sećanja! Noć pred praznik, mama je umela po celu noć da sprema, mesi, znate kako su to starije žene radile... Samo da deci ne fali ništa, da sve bude kako treba za praznike. Pa i kad je slava u pitanju, uvek je vodila računa o svemu tome. A sada, nekako su mi Božić i Vaskrs, te liturguje, to mi fali... Nikad život ne može da bude isti kada izgubite oba roditelja, tata sam izgubila kada sam imala 20 godina, a mamu sad. Nije više isto... Znam da ćemo se sresti jednog dana, uz Božju pomoć.

Koliko ti se privatan život promenio od smrti majke?

- Mnogo. Ja svako veče palim kandilo i kadim kuću, i tako se uvek rasplačem. Vidim maminu sliku, podseti me, i tako kada sam sama, izbacim sve iz sebe, isplačem se. Posle je sanjam, pa odem na groblje svake nedelje i odnesem joj kafu, ispričam joj šta ima novo... Teško jeste, jednog dana ćemo svi otići, a sigurna sam da ćemo se sresti, u to sam ubeđena. Ima dosta "nevernih Toma", ali kad Gospod pozove - to je to. Da poživim još 50 godina, biće mi dosta - rekla je pevačica kroz smeh.

Jovana Tipšin
foto: Kurir Televizija

U kojim trenucima ti majka najviše fali?

- Kad god mi treba zagrljaj, fali mi njen zagrljaj, kao i da je poljubim, da mi kaže: "Sine, i to će proći"... Uvek mi odzvanjaju njene reči: "Ne svađaj se nikad, povuci se, pusti, sve će se samo rešiti, lepa reč gvozdena vrata otvara, jezik glavu seče", to su sve neke standardne stvari, ali istinite. Fali mi kad mi je najteže, ali i kad mi je najlepše. Mamin zagrljaj ništa ne može da zameni - sa knedlom u grlu priznala je ona.

Šta bi poželela od Deda Mraza da ti prvo ispuni u 2023. godini?

- Da volim i da budem voljena! Naravno, i da sam zdrava i srećna i da svega ima u izobilju. Voljena sam već, ali želim tako i da se nastavi, uživam kada sam voljena. Zahvalna sam na svemu što imam, cenim i vazduh koji dišem, shvatili smo koliko je on zapravo značajan, a on je besplatan. Trebalo bi da budemo samo zahvalni, sve ostalo će doći na svoje - zaključila je pevačica.

Kurir.rs/Republika

Bonus video:

00:14

Skinula se Jovana Tipšin u kupaći

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track