"MORALA SAM DA DOKAŽEM DA IMAM MULTIPLA SKLEROZU" Hrvatska pevačica besna, javno sve otkrila: "Ove godine su mi UKINULI DODATAK"
Foto: Printscreen

PODELILA DETALJE GOLGOTE

"MORALA SAM DA DOKAŽEM DA IMAM MULTIPLA SKLEROZU" Hrvatska pevačica besna, javno sve otkrila: "Ove godine su mi UKINULI DODATAK"

Stars -

Hrvatska pevačica i književnica Anđa Marić bori se sa multipla sklerozom, a pratioce često obaveštava o svom napretku putem društvenih mreža. Ovoga puta pisala je i o birokratskoj muci sa kojom se suočava.

"Iako sam imala invaliditet 80% 2018. godine, ove godine su mi ukinuli dodatak od 600 kuna mesečno. Odbili su mi zahtev za ličnu invalidninu koja je 225 evra jer im izgledam dobro pa mi valjda ne treba. Samo me treninzi i taksi koštaju mesečno oko 3000 kuna", napisala je na Anđa Marić na Tviteru.

Anđa Marić
foto: Printscreen/youtube

"Danas me zovu da mi je ipak odobren dodatak koji mi je ukinut prošle godine u 12. mesecu jer sam morala da dođem i dokažem da još uvek imam multipla sklerozu iako me nisu zvali na veštačenje i nisu se javljali na telefon i odgovarali na mejl od 12. meseca", nastavljala je Anđa da iznosi detalje na Tviteru.

"I pravnik socijalne Trešnjevka mi je rekao da sudeći po aplikaciji koju on ima ne vidi da mi je ikada ukinut dodatak i da je nažalost to naša država… Je*** vam m***, vi ste država, ja sam država i svi smo mi država. Ko mi je kriv što sam pozitivna i ne zaslužujem pomoći i potporu", nastavljala je Anđa.

"OK, izduvala sam se, sada idemo dalje bez oklevanja. Nekad i meni prekipi iako sam okorela pozitivka. To stanje biram namerno svaki dan iako i ja doživljavam sve što i vi, ali da mi je pažnja na onom što mi se ne sviđa – već bih davno poludela", napisala je Marićeva te se izvinila pratiocima na trenutku očaja i brutalne iskrenosti.

"‘Izvinjavam se se što sam svoj Tviter danas pretvorila u septičku jamu. Ljudi, dolazi nam proleće, još samo tri menstruacije do leta", zaključila je.

Anđa Marić
foto: Printsceen/Instagram

Podsetimo, Anđi Marić multipla skleroza dijagnostikovana je nakon razvoda od Slovenca Primoža Dolničara i duge borbe za starateljstvo nad njihovim sinom. Sud je 2013. starateljstvoo dodelio Primožu. Pre dve godine, nakon više od šest godina, Anđa Marić počela je da hoda bez pomoći štapa, a svoj napredak zabeležila je i na društvenim mrežama.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

01:03

NAJBOLJE SARME OD ZELJA! Profesionalni kuvar u žiriju, a majke i snajke IZNENADILE PRIPREMOM I SERVIRANJEM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track