TOZEVČEVA UDOVICA I VANBRAČNI SINOVI ZARATILI I ZBOG 500.000 €! Novi detalji haosa: Ovako će Mima PAPRENO zarađivati od nasledstva
Foto: Dragan Kadić

bogatstvo

TOZEVČEVA UDOVICA I VANBRAČNI SINOVI ZARATILI I ZBOG 500.000 €! Novi detalji haosa: Ovako će Mima PAPRENO zarađivati od nasledstva

Stars -

Vanbračni sinovi Predraga Živkovića Tozovca zaratili su na krv i nož s njegovom udovicom Emilijom Mimom Živković zbog podele imovine, o čemu je Kurir juče pisao, a kako sada saznajemo, najveći haos izazvalo je oko pola miliona evra!

Naime, prilikom provere je utvrđeno da je legendarni pevač, kome se sutra daje dvogodišnji pomen, na svojim računima u banci imao ozbiljniju svotu novca, koju je uštedeo tokom života.

Predrag Živković Tozovac
foto: Ana Paunković, Damir Dervišagić

- Mima je bila protiv toga da sinovi išta dobiju, a najveći haos je nastao kad je saopšteno da s njima mora da podeli ušteđevinu pokojnog pevača. Borila se da im oduzme pravo i na stanove koji su im pripali, ali odluka o novcu ju je najviše iznervirala. Smatrala je da oni uopšte nemaju pravo na te pare jer je ona živela s njihovim ocem 40 godina, tokom kojih su i štedeli. Inače, njoj je pripao novac koji je bio u kući, a iznos nije poznat jer nikako nije mogao da bude utvrđen. Takođe su joj ostale vredne umetničke slike, za koje je tvrdila da su njene. Predmet suda je bila samo ona količina para koja je na računima i čiji iznos je mogao da bude utvrđen - kaže izvor upućen u ovaj slučaj.

Kako dalje navodi, Emilija je, osim što je dobila kuću na Voždovcu i određenu novčanu sumu od postojećih pola miliona evra, obezbeđena do kraja života jer je naslednik Tozovčevih autorskih i izvođačkih prava, što je regulisano ugovorom o doživotnom izdržavanju.

- Sve tantijeme idu Tozovčevoj udovici, kao i novac od prodaje prava na korišćenje lika i dela. Svako ko želi da obradi neku pesmu Predraga Živkovića ili snimi kaver, kao i da koristi njegovu muziku za film, seriju ili reklamu, mora od nje da traži dozvolu i njoj to da plati. Sinovi s tim nemaju ništa - završava naš izvor.

Emilija Živković, Predrag Živković Tozovac, Tozovac
foto: Kurir, Damir Dervišagić

O vanbračnim sinovima pokojnog pevača skoro da se ništa ne zna, jer on ih je pomenuo samo jednom u javnosti. Jedni su pričali da s mlađim sinom, koji ima 38 godina, nije imao kontakt na Mimino insistiranje, jer je Tozovac nju navodno prevario sa Svetozarevom majkom. Ovo nikad nije potvrđeno. Drugi su pak tvrdili da je Živković sam prestao da komunicira s njim jer ga je navodno slagao da je diplomirao.

Čime se bavi sin iz Amerike, koga je dobio s jednom pevačicom, i dalje je nepoznato. Iako su bili u vanbračnoj zajednici nekoliko godina, on ju je nazivao svojom prvom ženom.

- Ne znam o svojoj prvoj ženi ništa, živi s porodicom u Americi. Bio sam veoma mlad, tada sam imao svega 20 godina i bio sam na početku karijere. Rastali smo se posle nekoliko godina, danas nemam kontakt s njom - ispričao je Tozovac jednom prilikom.

Drugog sina Svetozara, koji živi u Beogradu, dobio je s jednom bankarkom. On, kažu oni koji ga poznaju, neverovatno liči na oca i zovu ga mali Toza. Svetozar radi dva posla, preko nedelje nešto privatno, dok vikendom konobariše. Živeo je kao podstanar, te mu je stan koji je dobio prilikom sudske podele pevačeve imovine rešio životni problem.

Predrag Živković Tozovac
foto: Damir Dervišagić

Podsetimo, Mima je insistirala da se Tozovčeva imovina ne deli jer sinovi nisu marili za njega dok je bio živ. Navodno je na sudu tvrdila da se naslednik iz Amerike nije javljao, dok ga je Svetozar omalovažavao i ponižavao.

Kurir.rs

Bonus video:

00:17

Lepa Lukić o Tozovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track