"VOLEO BIH DA OSTANEM U SRBIJI AKO TAMO NAĐEM ŽENU!" Nikos Vertis progovorio o ljubavi, koncertu u Beogradu i NAŠOJ ESTRADI!
Foto: Kurir

Ekskluzivno iz Atine za kurir

"VOLEO BIH DA OSTANEM U SRBIJI AKO TAMO NAĐEM ŽENU!" Nikos Vertis progovorio o ljubavi, koncertu u Beogradu i NAŠOJ ESTRADI!

Stars -

Nikos Vertis jedna je od najvećih grčkih muzičkih zvezda današnjice. Njegove pesme dobro su poznate domaćoj publici budući da je nekoliko njegovih numera prepevalo više naših najvećih muzičkih zvezda, kako iz pop, tako i iz folk voda.

Ekipa Kurira imala je priliku da poseti Atinu i uoči Nikosovog velikog koncerta 29. juna na Tašmajdanu ekskluzivno porazgovara s njim. Otkrio nam je šta misli o Srbiji i srpskoj publici, ali i kako se priprema za svoj koncert u Beogradu. Razgovor smo vodili pred njegov nastup u jednom od najpoznatijih klubova u Atini, gde peva vikendom, i uvek se traži karta više.

Nikos Vertis
foto: Kurir

- Za koncert u Beogradu moram posebno da se pripremim. Moja velika želja je još odavno da dođem u Srbiju i vrlo mi je drago što me je vaš predivni narod pozvao da dođem. To će biti velika proslava u svakom smislu - rekao nam je na početku razgovora Nikos.

Ako bi mogao da opišeš Srbiju u tri reči, koje reči bi to bile?

- Mi Grci verujemo da smo vrlo bliski jedni drugima. I po kulturi, i po krvi, i po religiji. Mi volimo Srbe. Imam mnogo prijatelja i poznanika iz Srbije već godinama i mi uvek međusobno govorimo "brate" (smeh).

Tvoje pesme su obradili naši pevači Aco Pejović i Saša Kovačević i kod nas su postale veliki hitovi. Da li si imao prilike da čuješ te pesme u njihovom izvođenju i kako ti se dopadaju?

- Naravno da sam ih čuo. Pesme Ace i Saše na srpskom zvuče predivno. Oni su predivni umetnici i njihov način pevanja je vrlo lep. To je najvažnija stvar kad date svoje pesme nekom drugom umetniku i izvođaču, da oni tu pesmu izvedu srcem. Drago mi je i jako sam srećan da su to moji prijatelji uradili tako dobro.

Da li pored njih dvojice poznaješ još nekog pevača iz Srbije? Pratiš li našu muzičku scenu?

- Mi pratimo mnogo muziku. Naravno, i srpsku scenu. Ne pitaj me o imenima, jako sam loš sa imenima, ali znam mnogo pesama i imam puno prijatelja muzičara i pevača. Ne bih izdvojio samo nekoliko imena jer bih možda nekog zaboravio, a to bi mi bilo krivo.

Kad neko od naših pevača želi da obradi tvoju pesmu, da li se obraća direktno tebi ili tvom timu?

- Prvenstveno mom timu, a onda se mi interesujemo za tog umetnika i njegov bekgraund. Gledamo na koji način radi na svojoj muzici. Mora da ima sličan stil kao ja, kako u muzici, isto tako i u životu.

Nikos Vertis
foto: Kurir

Gde pronalaziš inspiraciju za muziku?

- Ponekad pomislim da još uvek imam 15 godina, iako imam skoro 50. Imam iste želje i uvek sam željan nove muzike. Kad sam u studiju i kad radim sa svojim prijateljima i saradnicima, uvek želim da snimim nešto novo.

U grčkim medijima te nazivaju Apolonom božanskog glasa. Da li ti to smeta ili te impresionira?

- Najsrećniji sam kad mi neko kaže da je srećan kad čuje pesmu koju sam ja otpevao. Ili da ga moja pesma tera na plakanje. To je najvažnije za umetnika, a ne samo da ima hitove i da je popularan ili da je broj jedan. Najviše mi to prija kad čujem o sebi.

Srpkinje su poznate po lepoti.

- Kad sam bio vrlo mlad, bio sam zaljubljen u Srpkinju (smeh). To je ludo. Ona je sad verovatno udata i ima dvoje dece. Ja sam rođen u Holandiji i živeo sam u malom gradu blizu Roterdama, a tamo je živelo puno Srba. Tamo je bila jedna jako skupa prodavnica i sav novac koji sam tad imao potrošio sam u toj radnji na odeću, ali je već bilo kasno. Već je bila zaljubljena u drugog.

Nikos Vertis
foto: Kurir

Da li si možda privatno do sada imao prilike da posetiš našu zemlju?

- Da, kad sam bio mlad. Živeli smo u Holandiji i mnogo puta smo prolazili kroz Srbiju. Nažalost, nakon rata smo prestali da idemo tuda. Bio sam samo na dan u Srbiji pre nekoliko godina, jer mi se prijatelj ženio u Crnoj Gori. To je bilo već davno.

Koliko planiraš da ostaneš u Srbiji?

- Voleo bih da ostanem ceo svoj život. Ako mi nađeš ženu tamo, eto... (smeh)

Tvoja poruka publici u Srbiji?

- Vrlo sam srećan što dolazim kod vas. Neki moji prijatelji pevači koji su pevali u Srbiji su mi rekli da su ljudi tamo plesali uz moje pesme i to je bilo veliko iznenađenje za mene. Jako sam znatiželjan i očekujem puno od ovog koncerta. Puno mi znači, ovo će biti moj prvi koncert tamo i jako mi je važna energija publike i ona koju ću im ja dati s bine.

Beogradski koncert Nikosa Vertisa biće održan u organizaciji Vada Productiona i Skymusica. Ulaznice se mogu naći na sajtu efinity.rs, putem aplikacije Efinity i na eFinity prodajnim mestima u TC Rajićeva i na blagajni Štark arene.

Stars Naslovna
foto: Kurir

Kurir.rs/Aleksandar Panić

Bonus video:

00:40

Nikos Vertis napravio ludnicu u Atini pred koncert u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track