NAJMISTERIOZNIJA SMRT U ISTORIJI ESTRADE! Pevač se navodno ubio, telo mu nikada nije pronađeno, a nakon svega stiglo je PISMO!
Foto: Printscreen

PRETUŽNO

NAJMISTERIOZNIJA SMRT U ISTORIJI ESTRADE! Pevač se navodno ubio, telo mu nikada nije pronađeno, a nakon svega stiglo je PISMO!

Stars -

Dušan Kostić bio je pevač narodne muzike, poznat po pesmama "Sačuvaj tajnu", "Ljubavi moja" i "Šta li noćas rade moje ljubavi stare." Rođen je u Leskovcu, ali se još kao mlad preselio u Mali Mokri Lug, nadomak Beograda. Tu je i započeo svoju pevačku karijeru. Kratko je sarađivao sa Južnim vetrom, a onda je 1996. godine izvršio samoubistvo.

Dušan Kostić
foto: Printscreen/Youtube/Danny Stojanovski - Ex-Yu Arhive

Kostić je izvršio samoubistvo 13. maja 1996. godine tako što je skočio u Dunav sa Pančevačkog mosta, a telo nikada nije pronađeno. Pevač je viđen kako skače preko ograde Pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41.

Na mestu nesreće pronađena je Duškova torbica sa ličnim dokumentima.

Jedini očevidac skoka s mosta bio je radnik ŽTP Saša Veljković, koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pevač.

Kostićevo telo nikad nije pronađeno i to je bio dovoljan povod za gradske priče.

Dušan Kostić, Duško Kostić, Nevenka Kostić
foto: Privatna Arhiva

Prema jednoj verziji, Duško je ubijen, a njegovo samoubistvo je inscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer mu je popularnost drastično opala. Treća verzija, pak, sigurno je i najčudnija – Duško je sam inscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

Prave razloge verovatno niko nikada neće saznati, a njegova supruga Nevenka otkrila je jednom prilikom da joj neki detalji ove situacije i dalje nisu logični.

„U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva, nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače“, otkrila je Nevenka svojevremeno.

„I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno“.

Nekoliko dana nakon tragedije na adresu gospođe Nevenke, ali i adresu kuće Duškovih roditelja u Leskovcu stiglo je pismo sa kratkom porukom: „Mnogo vas volim, oprostite mi“.

Dušan Kostić
foto: Printscreen/Youtube

Kurir.rs/Nova

Bonus video:

01:33:48

SCENIRANJE 16.04.2023. SASA POPOVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track