"ZBOG MENE JE PLAKALA I BEŽALA" On je napravio jedan od najvećih hitova Vesne Zmijanac, a sada otkrio kroz KAKAV SU PAKAO PROŠLI
Foto: Dragan Kadić

svi detalji sarADNJE

"ZBOG MENE JE PLAKALA I BEŽALA" On je napravio jedan od najvećih hitova Vesne Zmijanac, a sada otkrio kroz KAKAV SU PAKAO PROŠLI

Stars -

Harmonikaš Dragan Stojković Bosanac je na estradi više od četiri decenije, a mnogi pevači ističu da je on zaslužan za uspeh u njihovim karijerama.

- Autori su kod nas, pa i u svetu diskriminisani. Kod nas su baš diskriminisani, a u svetu su malo sklonjeni iza frontmena, odnosno pevača. Kod nas su diskriminisani i novcem i statusom koji bi trebalo da uživaju u muzici. Sve bi pevači sebi da uzmu, sve bi solisti sebi da prigrabe, pa čak i status - kaže Bosanac.

Dragan Stojković, Bosanac, Dragan Stojković Bosanac
foto: Damir Dervišagić

Stojković se prisetio i saradnje sa pevačicom Vesnom Zmijanac sa kojom je napravio veliki uspeh sredinom osamdesetih godina.

- Vesna je isto pre toga imala hit, međutim ja sam joj napravio pesmu „Ne kunite crne oči“, to je moja pesma. Tu je bilo osam pesama, osam hitova. Ona je tada pokazala jedno strpljenje, kad smo snimali tu ploču bilo je tu i suza, neće da peva, pa hoće da peva. Izlazila je napolje, pa se vraćala, stvarno je bilo tako, ali eto uspeli smo - ispričao je Bosanac.

Kurir.rs/Grand

Bonus video:

01:15

Vesna Zmijanac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track