Snimljen prvi deo serije Ravna gora
Foto: Zoran šaponjić

Poslednja klapa

Snimljen prvi deo serije Ravna gora

Stars -
Posle snimanja na terenu, ekipa se seli u studio u Beogradu. Već u aprilu novi kadrovi ponovo će se snimati na otvorenom u selima u okolini Kragujevca

KRAGUJEVAC - U delu fabrike Zastava kamioni, koji je porušen tokom NATO bombardovanja i starom industrijskom jezgru Knežev arsenal u Kragujevcu, završeno je snimanje prvog ciklusa serije Ravna gora, reditelja i scenariste Radoša Bajića.Pored snimanja u fabričkom ambijentu, serija je snimana na lokacijama u selima u okolini Kragujevca, kao i na Mokroj gori, u Zvorniku i Soko gradu. Posle snimanja na terenu, ekipa se seli u studio u Beogradu. Već u aprilu novi kadrovi ponovo će se snimati na otvorenom u selima u okolini Kragujevca.Serija u 15 epizoda bavi se ratnim događajima od 1941. do 1945. godine i podelama u srpskom narodu tokom Drugog svetskog rata.

Glavna uloga generala Dragoljuba Mihailovića poverena je Nebojši Glogovcu, a uloga Josipa Broza Tita Draganu Bjelogrliću.Pored njih u seriji igra više od 200 glumca sa prostora bivše Jugoslavije, među kojima su Radko Polič, Olga Odalović, Mirko Babić, Milorad Mandić Manda, Ljiljana Stjepanović i Nenad Okanović.

http://www.youtube.com/watch?v=4wayYgpSnZg
http://www.youtube.com/watch?v=VnvctwRRbBs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track