ZLATA, VIKI I GOCA IMAĆE DEVIZNE PENZIJE: Pevači plaćaju doprinose u dijaspori zbog većih primanja, Lepa Lukić se dobro obezbedila
Foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić, Nenad Kostić

sigurna starost

ZLATA, VIKI I GOCA IMAĆE DEVIZNE PENZIJE: Pevači plaćaju doprinose u dijaspori zbog većih primanja, Lepa Lukić se dobro obezbedila

Stars -

Viki Miljković je pružila podršku Jani Todorović posle njenog hapšenja u Cirihu, zbog nedostatka papira za rad i tom prilikom otkrila način na koji posluju mnogi estradnjaci. Ona je govorila o plaćanju poreza u inostranstvu i načinu na koji to funkcioniše.

Ana Bekuta, Viki Miljković
foto: Printscreen

- Što se tiče mojih odlazaka i nastupa u inostranstvu, ja već više od 20 godina imam i nemačke papire i tamo plaćam porez i ovde plaćam porez. Ja sam nekako vaspitana da budem čista i više volim da me to više košta, ali da sam ja mirna. Ja verujem i da je Jana, ona je takode živela u Nemačkoj i znam da se i ona regularno bavi ovim poslom, mi smo ta neka stara škola koja vodi računa o tome, ali nepredvidene situacije mogu uvek da nam se dese - izjavila je Viki za domaće medije.

Dakle, i Miljkovićeva, kao i mnogo u inostranstvu uplaćuje porez i doprinose, što znači da će jednog dana, kada se za to steknu uslovi, imati pravo na starosnu deviznu penziju.

Zlata Petrović
foto: Damir Dervišagić

Na ovaj način su se obezbedili mnogi pevači. Zlata Petrović je godinama plaćala penzionu u Austriji i, kako je rekla, nada se dobrim mesečnim primanjima.

- Da imam 1.000 evra penziju, živela bih dobro, a od ove kakvu imam onako... Već godinu dana sam penzionerka, a kada posle 60 evra počnem da primam i inostranu penziju koju sam uplaćivala, biće mnogo bolje - navela je pevačica 2021. godine.

Lepa Lukić
foto: Printscreen

Lepa Lukić već godinama ima penziju iz Kanade. Ona joj donosi najveće prihode od čak 900 evra. Pored te, prima još dve penzije, nacionalnu i starosnu, pa njen ukupni mesečni dohodak iznosi 180.000 dinara.

Goca Božinovska
foto: Printskrin/Instagram

Takođe, i Goca Božinovska godinama je plaćala doprinose u inostranstvu, o čemu je svojevremeno pričala.

Kurir. rs/Sara Panić

Bonus video:

01:33:48

SCENIRANJE 16.04.2023. SASA POPOVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track