"UMESTO DA SIJAM OD SREĆE ZBOG NOVE PESME, TUGUJEM ZBOG KOSOVA" Potresne reči Cakane: Mladi Albanci kao da su se rodili s mržnjom
Foto: Kurir Televizija, Printscreen/Kosovo Online

KURIR TV

"UMESTO DA SIJAM OD SREĆE ZBOG NOVE PESME, TUGUJEM ZBOG KOSOVA" Potresne reči Cakane: Mladi Albanci kao da su se rodili s mržnjom

Stars -

Dešavanja u opštinama severa Kosova, celokupan teror režima Aljbina Kurtija, prouzrokovao je alarm.

Srbi su bivali povređeni, pa čak i upucavani od strane pripadnika tamošnje policije. Situacija se izmakla kontroli, predsednik Aleksandar Vučić je održao vanrednu pres konferenciju, pa potom i sastanak oko smirivanja eksalacije sukoba na KiM.

Gošća "Pulsa Srbije" i voditelja Ivana Gajića bila je pevačica Dragica Radosavljević Cakana, koja je rođena u opštini na severu Kosova i Metohije, koje često posećuje.

Ivan Gajić
foto: Kurir televizija

Rekla je kakva je situacija, s obzirom na to da se skoro vratila iz Leposavića gde joj živi sestra sa majkom.

- Ne osećam se psihički onako kako bi volela, bez obzira što imam novu pesmu i što je promovišem, trebalo bi da sijam od sreće. Tužna sam zbog cele situacije na Kosovu i to me poremetilo. Pratim šta se tamo događa, a i na liniji sam sa sestrom i mamom, ali i ostalim braćama i sestrama iz Leposavića. Došla sam pre nekoliko dana iz Leposavića i mogu da kažem da se nije osetila preterana tenzija, iako se 50 godina unatrag oseća situacija koja nije zdrava. Nije bila lagodna situacija ni kada sam bila dete, a kamoli sada. Uvek se u vazduhu oseti da nešto nije okej - započela je Cakana, pa nastavila:

01:08

STARIJI ALBANCI SE OBRATE NA SRPSKOM, MLADI SU ZADOJENI MRŽNJOM! Cakana o Kosovu: Bude odvratnih pogleda i ruganja

- Leposavić je mesto gde je 100% srpsko stanovništvo, ima nešto roma i bošnjaka, ali postoje tri, četiri sela nadomak Leposavića koja su čisto albansko stanovništvo, ali nikada nikakvih problema nije bilo. Nema dole nekih problema, niko vas ne dira. Naravno, bude tu strašnih, onih odvratnih pogleda, ruganja, raznoraznih izrugavanja. To je obavezno, to se dešavalo i kada smo ranije odlazili u Hrvatsku. Doduše, nikada nisam imala baš baš neprijatnu situaciju. U prodavnici, stariji ljudi, se čak obrate na srpskom.

Potom je spomenula kako se ophode mladi ljudi:

- Mladi ne, oni ne znaju, veoma su zadojeni nekom mržnjom, kao da su se rodili sa tom mržnjom. Ne mogu da kažem da naši isto to ne osećaju prema njima, ali nekako drugačije je. Drugačije je stvarno, pruže ipak ruku, za razliku od njih.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track