ESTRADA I MAFIJA: Estradne zvezde za velike pare pevaju kriminalcima, s nekima se i druže NEKE SE NAŠLE NA ŽESTOKOM UDARU MAFIJAŠA
Foto: Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Nenad Kostić, Privatna Arhiva

u kandžama podzemlja

ESTRADA I MAFIJA: Estradne zvezde za velike pare pevaju kriminalcima, s nekima se i druže NEKE SE NAŠLE NA ŽESTOKOM UDARU MAFIJAŠA

Stars -

Vest da su Edita Aradinović i Marina Visković pevale na proslavi kod porodice Radoja Zvicera u Kotoru izazvala je dosta pažnje u javnosti proteklih dana.

Kao što je Kurir pisao, porodica odbeglog vođe kavačkog klana organizovala je početkom jula gala proslavu. Na luksuznom slavlju koje je organizovano na otvorenom, pored mora, osim članova porodice odbeglog šefa "kavčana", bilo je i nekoliko desetina zvanica, a zabavljale su ih pomenute pevačice. Ovo je potvrdila i Edita u izjavi za Kurir.

Radoje Zvicer, Marina Visković, Edita Aradinović
foto: Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Printscreen/Libertas

Priznala

- Po dogovoru sa menadžerom, odradila sam nastup. Kao pravi profesionalac, nisam pitala ni tada, kao što ne pitam ni sada, kod koga pevam. U pitanju je bilo iznenađenje za slavljenicu, koja je želela da se ja pojavim na njenom bitnom danu, bilo mi je lepo i uživala sam kao i svaki put kada se družim sa svojom publiku - rekla je ona, dok Marina nije odgovarala na pozive.

Veze između estradnih umetnika i kriminalaca datiraju još iz osamdesetih, kada su pevači u dijaspori nastupali i pevali odbeglim mafijašima, koji su tada bili u sukobu sa državom. O tome nije smelo da se govori u to vreme, ali već tokom devedesetih to je postalo sasvim normalno i društveno prihvatljivo.

Skandal je bio kad je Svetlana Ceca Ražnatović pevala na proslavi Srpske dobrovoljačke garde u Erdutu 1993, čiji je osnivač bio Željko Ražnatović Arkan, u to vreme poznat kao kriminalac koji je pljačkao po inostranstvu. Posle tog sudbonosnog susreta njih dvoje su se zaljubili jedno u drugo, ubrzo i venčali, pa sama tim postali partneri i emotivno i poslovno.

Ceca Ražnatović
foto: Printscreen

U tom periodu još mnogo pevačica je krenulo Cecinim stopama.Među njima je i Vanesa Šokčić, koja se hvalila kako je često pevala kriminalcima i da joj je zbog njih čak i život bio ugrožen, kada se skrivala pod stolom od metaka. Dosta estradnih ličnosti svojevremeno oglašavalo se kada je uhapšen Darko Šarić zbog šverca kokaina. On i njegova porodica imali su diskoteke i klubove u kojima su brojni pevači nastupali, pa i ne čudi činjenica da su ga mnogi od njih poznavali. Najglasnije u odbrani Šarića bile su Goga Sekulić i Slađa Delibašić, koja i danas govori da joj je on veliki prijatelj.

Ponosna

- Darko Šarić mene gotivi, voleo je da mu pevam. Ponosim se što ga poznajem i srećna sam što ga imam za prijatelja - rekla je Slađa za Kurir pre nekoliko godina.

Poznato je i da je Jadranka Barjaktarović, pevačica koja se istakla po tome što je izvodila pesme u kojima se širi mržnja prema Srbiji, pevala na proslavi kod Radoja Zvicera pre dve godina, kada je njegova porodica slavila krsnu slavu.

Javna je tajna da su svi estradni umetnici koji su nastupali na slavljima kod kriminalaca dobijali pristojne svote novca za to, često i znatno više para nego što inače zarađuju.

DRUGA STRANA MEDALJE

Mafijaši koji terorišu umetnike

estrada
foto: Kurir

Za razliku od umetnika koji se ponose zbog toga što pevaju kriminalnica, ima i dosta njih koji su se grdno pokajali što su imali bilo kakve veze s ljudima iz podzemlja. Poznat je slučaj da su Darka Lazića dugo reketirali mafijaši koji su se predstavljali kao menadžeri, a on je morao da im daje čak polovinu novca od sume koju zaradi.

Stefan Đurić Rasta takođe je bio u ovoj priči, ali je on uspeo brzo da se izvuče i oslobodi se kandži kriminala, dok su Maja Berović i Senida Hajdarpašić jedva izvukle živu glavu. Maja je neko vreme bila član produkcije Džale Brata i Bube Korelija, iza koje stoji kriminalni klan Admira Arnautovića Šmrka, a kad je odlučila da ih napusti, krenuo je pakao. Najpre su joj bacili bombu na kuću, a potom i pucali na kombi u kom su bili njeni muzičari. Srećom, niko nije nastradao.

Senida je još gore prošla. Slovenačka zvezda godinama nije smela da mrdne iz kuće bez jakog obezbeđenja jer je Arnautović planirao da joj baci kiselinu u lice, da je prebije ili da je rani. I njoj su bacali suzavce na nastupe, a njenom menadžeru bombu na kuću.

Kurir.rs

Štampano izdanje 16.07.2023.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE DANAS NOVI BROJ MAGAZINA STIL! Samo uz dnevno izdanje novina Kurir

Stil
foto: Promo

Zašto je u brakovima sve manje seksa: S vama i partnerom je sve u redu, ali baš retko ljubavišete? Neke banalne stvari, koje vam možda i ne padaju na pamet, mogu biti krivci za to

Nekad mi je more bilo zvezda leta, a sad je to selo: Za glumicu Katarinu Žutić se obično kaže da "fura svoj fazon", a osim glume svira bas gitaru, bavi se režijom i slikarstvom. U odličnim je odnosima s majkom Svetlanom Bojković, a leti gradsku buku zamenjuje životom u prirodi. Šta nam je sve ispričala o tome, čitajte u Stilu

Srčani i bubrežni bolesnici, čuvajte se tokom leta: Opasno je kad se upare hronične bolesti i paklene vrućine, zato o zdravlju treba dodatno povesti računa

Pomozite mladim mamama: Kad se porode, većina žena se oseća uznemireno, razdražljivo i neraspoloženo, i zato ih, koliko je god to moguće, treba maksimalno podržati

Šminka s kojom će bronzani ten zablistati: Čak i ako se niste sunčali, nežne braon nijanse će licu dati preplanuli izgled, a ako ste pocrneli, daće mu lep i blistav sjaj

Od vrelih dana sladoled spasava: Napravite ga očas posla od samo nekoliko sastojaka koje već imate u kuhinji

Ne propustite novi broj magazina Stil!

Bonus video:

00:30

SENIDA NIJE IZAŠLA NA NASTUP: Evo šta joj je bilo preče od njene publike, pa ih je IZNEVERILA! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track