TRAŽI SE ZABRANA NASTUPA BORE ĐORĐEVIĆA U PRIJEPOLJU: "Poznat je po veličanju ratnih zločinaca i masovnih ubica"!
Foto: Aleksandra Ignjatović

TRAŽI SE ZABRANA NASTUPA BORE ĐORĐEVIĆA U PRIJEPOLJU: "Poznat je po veličanju ratnih zločinaca i masovnih ubica"!

Stars -

Bora Đorđević bi trebalo uskoro da nastupi u Prijepolju, a sada iz SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju traže da se hitno zabrani njegov nastup.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

"SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju smatra da je nedopustivo da se prijepoljska biblioteka, najstarija ustanova u oblasti kulture u Prijepolju koristi za promociju kvazi umetnika Bore Đordevića, frontmena grupe Riblja čorba", navodi Stranka demokratske akcije Sandžaka u svom saopštenju za javnost.

Bora Đorđević
foto: ATAImages

„Ovaj nazovi umetnik poznat je po veličanju ratnih zločinaca i masovnih ubica, homofobiji i borbi protiv novog svetskog poretka. Na koncertu koji je Riblja čorba održala u Beogradskoj areni 2007. godine, Đordević je članove svog benda predstavio kao Veselina Slivančanina, Bilanu Plavšić, Milorada Ulemeka Legiju, Ratka Mladića, a sebe kao Radovana Karadžića, koji je izvršio plastičnu operaciju. Smatramo da svị oni koji veličaju ratne zločince i kriminalce treba da odgovaraju pred zakonom, a ne da se njihov rad i stvaralaštvo promovišu preko ustanova kulture kakva je i prijepoljska biblioteka“, navode oni u saopštenju.

„Pozivamo rukovodstvo biblioteke da otkažu navedenu promociju, a da u svom radu više pažnje posvete našim lokalnim piscima i mladim umetnicima kojima je u današnjem vremenu podrška i više nego potrebna“, zaključili su oni.

kurir.rs/blic

Bonus video:

05:20

KONCERT RIBLJE ČORBE U ČAST ALEKSIĆA! Bora Đorđević obratio se publici na TAŠU: Hvala što ste došli, pevaćemo Mišine pesme!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track