JAŠAR NA TAŠU, GEJ PARADA U MANJEŽU! Azdejković napravio izbor: Idem kod Ahmedovskog, tamo će biti bolja ekipa! ŠOK ODLUKA
Foto: Zorana Jevtić, Petar Aleksić

JAŠAR NA TAŠU, GEJ PARADA U MANJEŽU! Azdejković napravio izbor: Idem kod Ahmedovskog, tamo će biti bolja ekipa! ŠOK ODLUKA

Stars -

Da li je koncert Jašara Ahmedovskog, koji je zakazan za 9. septembar, poremetio planove organizatora Parade ponosa zbog toga što šetnja ne može da bude okončana žurkom u parku Tašmajdan kao prethodne godine, pitali su se brojni korisnici društvenih mreža ovih dana.

Za Predraga Azdejkovića, gej aktivistu, dilema nema - on neće ni šetati na Prajdu, već će otići da sluša Jašara.

Jašar Ahmedovski
foto: Promo/ Ivana Stevanović

- Vaši čitaoci najverovatnije ne znaju, ali Srbija je jedinstvena zemlja na svetu jer u njoj Paradu ponosa organizuje strana organizacija - švedski Sivil rajts difenders i njihov direktor za Evropu Goran Miletić, koji živi u Stokholmu. Ti organizatori su najavili da će ove godine Prajd biti protest i onda su objavili informaciju da će biti i Prajd koncert. Ne shvatam kako protest, jer nismo ni blizu LGBT ravnopravnosti, i koncertno veselje idu zajedno! Smatram da je saradnja s Prajdom jedna vrsta saradnje sa okupatorom i ja sebi ne mogu da dozvolim da odem na Paradu ponosa. Tako da se ja više odlučujem za koncert Jašara Ahmedovskog, mislim da će tamo biti bolja ekipa - poručio je on u izjavi za Kurir.

Predrag Azdejković
foto: Kurir Televizija

Pitali smo i Gorana Miletića gde će ove godine biti koncertno veselje na Paradi ponosa ako se zna da je Tašmajdan zauzet.

Goran Miletić, Parada ponosa, Prajd info centar
foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Prajd je samo prošle godine bio na Tašmajdanu, i to čak ni tada nije bio originalni plan, već nešto što smo morali da promenimo u poslednjem trenutku. Prajd park je već godinama u parku Manjež, pa će tako biti i ove godine. Ne vidim da postoji kolizija s bilo kojom manifestacijom u gradu - naveo je on.

M. Jović

01:01

Danas u 17.10 časova na Kurir televiziji ne propustite novu epizodu emisije Pusti brigu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track