ŽELJKO SAMARDŽIĆ SLAVI 68. ROĐENDAN: Obradovao fanove novom pesmom, ima jaku SIMBOLIKU! A tek da vidite TORTU
Foto: T. Ilić

Košćela

ŽELJKO SAMARDŽIĆ SLAVI 68. ROĐENDAN: Obradovao fanove novom pesmom, ima jaku SIMBOLIKU! A tek da vidite TORTU

Stars -

Pop pevač i regionalna zvezda Željko Samardžić povodom svog rođendana odlučio je da baš na današnji dan pokloni pesmu uz spot svom gradu Mostaru (u kojem je rođen 1955), pod nazivom "Košćela", a koju je napisao istaknuti bosansko-hercegovački pisac i novinar Mišo Marić.

Muziku je komponovao Mirko Šenkovski-Geronimo, aranžman Miroslav Stolica, a pesmu su svojim glasovima ulepšali prateći vokali mostarskog hora Bjelopoljske kapljice.

Inače, koščela je biljka koja raste na primoriju, ali i u Hercegovini, a njeni plodovi su slatki i jestivi. Ova biljka je ujuedno i jedan od simbola Samardžićevog rodnog grada za koji ga vežu lepe uspomene, a na današnji dan je iskoristio priliku da se obrati sledećim rečima:

"Ako vas sretni putevi dovedu u Mostar, lepu kolevku u kojoj sam progugutao i propevao, ako vam na vitku luku novog Starog mosta vrelo letnje sunce opeče teme, usijan tenelija kamen oprži tabane, ako pak s jeseni pljusnu Zubčeve modre kišeevo Vam današnji moj, a sa željom za sretne Vaše rođendane, darujem vodič gde ćete se skloniti", rekao je Željko, koji će u decembru imati tri koncerta, ulaznice za prva dva koncerta 21 i 22. decembar su rasprodate, pa je treći zakazan za 28.

Najmiliji su Željka obradovali i tortom sa motivima gitare i klavijature, sa ispisanim nazivima njegovih pesama.

kurir.rs

Bonus video:

00:40

Željko Samardžić oduševio u Paraćinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track