SLOBA RADANOVIĆ MAZAO SINU STOPALA BELIM LUKOM: Pevač ispoštovao STARI NARODNI OBIČAJ a evo šta verovanje znači i da čega ga štiti
Foto: Printscreen

SLOBA RADANOVIĆ MAZAO SINU STOPALA BELIM LUKOM: Pevač ispoštovao STARI NARODNI OBIČAJ a evo šta verovanje znači i da čega ga štiti

Stars -

Pevač Sloba Radanović na Instagramu je podelio dirljiv trenutak kako sinu Damjanu maže stopala belim lukom, što je još jedan običaj koji se vezuju za Božićne pokade.

- Božićne poklade! Trljamo nogice belim lukom - napisao je Radanović uz presladak snimak, dok se njegov naslednik meškoljio i smešio.

00:16

Sloba Radanović maže sinu stopala prema običajima na Božićne poklade

Podsetimo, pravoslavni vernici su 27. novembra obeležili Božićne poklade i praznik posvećen Svetom apostolu Filipu. Prema starom narodnom verovanju, na ovaj dan trebalo bi pripremiti bogatu večeru i veseliti se sa svojim ukućanima.

Sloba Radanović
foto: Pritnscreen/Instagram

Postoji verovanje da trljanje tabana belim lukom, uz izgovaranje određenih reči, štiti od veštica.

Sloba i njegova supruga Jelena veliki su vernici i često, kad god im dozvoljava vreme, odlaze po manastirima, a pridržavaju se svih običaja i veoma su posvećeni veri. Par je sina Damjana krstio na 40 dana u manastiru Svetih vrača Kozme i Damjana na Kosovu i Metohiji.

kurir.rs/L.P.

Bonus video:

00:16

Sloba Radanović peva sa majkom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja