"ODSECITE MI NOGU ODMAH SAD" Tanja iz Velikog brata o agoniji borbe sa zdravljem: Ja sam odavno umrla...
Foto: Kurir

"ODSECITE MI NOGU ODMAH SAD" Tanja iz Velikog brata o agoniji borbe sa zdravljem: Ja sam odavno umrla...

Stars -

Tatjana Jovančević, mnogima poznata kao Tanja iz Velikog brata, bila je gost podkasta "Nije sve tako crno" autora i voditelja Jovane Matić Đokić i prvi put javno govorila o svim životnim borbama iz kojih je izašla kao pobednik.

Tatjana Jovančević
foto: Kurir

Tatjana je kao i svaka devojčica maštala o tome šta će biti kad poraste, svojom lepotom se izdvajala od većine, a krupnim koracima je koračala ka ozbiljnom uspehu.

Sa 16 godine postala je mis i dobila milionski ugovor poznatog italijanskog brenda koji joj je nudio saradnju i slavu, ali je život za nju imao druge planove. Upala je u kandže porodice momka koga je površno poznavala i preživela pakao, a nešto kasnije zbog bolesti izgubila je nogu, a za par godina i dojku.

Tanja Jovančević
foto: Petar Aleksić

Uvek sabrana i pozitivna, kroz život je koračala hrabro do te mere da je ni amputacije delova tela nisu emotivno slomile.

Kada je prvi put imala problema sa zdravljem, bez razmišljanja je donela važnu odluku koja joj je zauvek promenula život.

- Jedna osoba koja nije verovala u moje borbe, rekla je: "Nemam više čega da se plašim, ti umireš od raka...". Tada sam uzela svoje štakice, krenula peške kod doktora sa samo 29 kilograma, ušla u ambulantu i rekla doktoru: Znam da ste najbolji, verujem vam, želim da živim, odsecite mi nogu odmah sada" - rekla je Tanja i otkrila da joj se slično desilo kada se godinama kasnije borila sa karcinomom dojke:

Tatjana Jovančević
foto: Kurir

- Pitala sam doktora šta je najpametnije da radimo. Rekao je da treba da spašavamo glavu. U jednoj dojci pojavila se metastaza u drugoj je bio benigni. Svih 16 limfi je izvađeno ispod pazuha i skinuta mi je dojka. Ja sam tada rekla doktoru: "Secite, sve što treba secite". Bile su mu pune oči suza, nije znao šta ga je snašlo, čovek nije ni stigao da vidi da ja nemam nogu. Bilo mi je bitno da živim, da sam živa - izjavila je Tanja.

Kompletan intervju pogledajte na jutjub kanalu Kurira.

NIJE SVE TAKO CRNO

Svake srede u 20 časova samo na Youtube kanalu i sajtu Kurira pratite novo izdanje emisije koja će vam vratiti veru u sebe, ali i svetlije sutra.

Teme i sadržaj će vas možda ponekad rastužiti ili rasplakati, ali i promeniti pogled na svet i ubediti da NIJE SVE TAKO CRNO.

Nije sve tako crno
foto: Kurir

Pred vama će biti tople ljudske priče, svakodnevni problemi, iskustva poznatih ali i manje poznatih lica koja će progovoriti o svojim ne tako lakim životnim trenucima i pomoći da prevaziđete svaki loš period u životu i shvatite da uvek postoji svetlo na kraju tunela.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

01:08

Nije sve tako crno Dejan MIlicević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track