OVO JE SIN JEDINAC MIRE ADANJE POLAK! Voditeljka nakon 8 POBAČAJA ga donela na svet, a evo koju TITULU ima Marko i čime se bavi
Foto: RTS, Promo

OVO JE SIN JEDINAC MIRE ADANJE POLAK! Voditeljka nakon 8 POBAČAJA ga donela na svet, a evo koju TITULU ima Marko i čime se bavi

Stars -

Tokom blistave karijere koja je počela pre više od pola veka, a traje i danas, Mira Adanja Polak intervjuisala je najznačajnije domaće, ali i svetski poznate ličnosti. Međutim, ona sama nerado je odgovarala na pitanja kolega, pogotovo ona vezana za njen porodični život.

Nije tajna da je iz višedecenijskog braka sa raketnim inženjerom dobila sina Marka, koji takođe ima inženjersku titulu.

Polakova je jednom prilikom govorila i o problemu koji je imala. Ona je čak osam puta pokušavala da održi trudnoću, a tek iz devetog puta pošlo joj je za rukom da se ostvari u ulozi majke. Danas ima i troje unučića, a porodicu uvek stavlja na prvo mesto.

Iako retko govori o privatnom životu, Mira Adanja Polak jednom prilikom iznela je svoje stavove o braku.

— Zna se ko je u kući najstariji, muž, ko drugi. Ja sam patrijarhalna žena i držim do toga. Muž je glava kuće i to poštujem. Mislim da je u osnovi svih bračnih razmirica upravo taj isforsirani sukob nadležnosti, ta isforsirana potreba nekih žena da, bez ikakvog istinskog razloga, preuzimaju na sebe prerogative koji pripadaju muškarcima.

— Zašto, čemu, pa uloge su odavno podeljene! Svako nek igra svoju i mir u kući — rekla je ona u intervjuu 2006. godine.

kurir.rs/blic/preuzeo I.L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track