IMALA 2 KLINIČKE SMRTI, RUKA AMPUTIRANA DO LAKTA: Dea Đurđević ne zaboravlja ovaj dan u FEBRUARU, objavom rasplakala sve
Foto: Kurir televizija, Nemanja Nikolić

5 godina najteže borbe

IMALA 2 KLINIČKE SMRTI, RUKA AMPUTIRANA DO LAKTA: Dea Đurđević ne zaboravlja ovaj dan u FEBRUARU, objavom rasplakala sve

Stars -

Voditeljka Dea Đurđević pre pet godina doživela je stravičnu saobraćajnu nesreću. Poledica, klizav kolovoz i brzina autobusa koji je proleteo pored nje zauvek su promenili njen život.

Operisana je više od 20 puta, lekari su se borili da voditeljki sačuvaju ruku, dok se ona borila sa posttraumatskim sindromom i promenama koje nije mogla da zamisli ni u najvećim noćnim morama.

Voditeljka se oglasila na svom Instagram nalogu, podelivši sliku koja je tada nastala u bolnici i rasplakala čitavu javnost.

"Danas je tačno pet godina od moje najveće borbe, borbe protiv naizgled nepobedivog protivnika. Samo naizgled! Kraj je onda kada ti odlučiš da je kraj. A ja sam želela da živim i pobedim! Hvala svima koji su bili uz mene, beskrajno hvala mojoj porodici, svim mojim prijateljima, a i vama koje ne poznajem, a pružali ste mi ogromnu podršku koju sam osećala svakog dana i koja mi je davala snagu da istrajem u borbi."

"Jača nego ikad! Idemo u nove pobede!", rekla je Dea u objavi.

Nesreća se, podsetimo, dogodila 7. februara 2019. godine, oko šest sati ujutru u Ulici heroja Milana Tepića na Dedinju u Beogradu, u trenutku kada je mlada voditeljka bila na svega 200 metara od firme u kojoj radi.

- Dea je, kao i svakog jutra, automobilom krenula na posao. Međutim, zbog vode na putu koja se zaledila, a koja je celu noć šikljala iz rupe na kolovozu, iznenada se sudarila sa drugim vozilom. Ona je potom izašla iz svojih kola, pozvala kolege kako bi im rekla da će kasniti u Jutarnji progam, i uputila se ka vozaču drugog auta da bi videli kolika je šteta - rekao je tada očevidac.

Nekoliko trenutaka kasnije na voditeljku je naleteo autobus na liniji 78, koji je zbog zaleđenog puta takođe proklizao i pokosio je.

Dea Đurđević nakon nesreće javno priča o bezbednosti u saobraćaju i ističe kako je bezbednost u saobraćaju veoma bitna.

- Ruka mi je amputirana iznad lakta, nosili su je pored mene. Te slike pokazujem, kako bih pokazala ljudima šta znači sekund u saobraćaju. Sekund nepažnje može nekome potpuno da promeni život. Tri i po meseca sam bila na intezivnoj nezi, a skoro tri meseca sam bila u jako teškom stanju. Iskomplikovalo se, imala sam dve klinčke smrti. Samo sam mogla da pomeram glavu, imala sam velike povrede, a svega sam bila svesna - rekla je između ostalog Dea u emisiji na Pink televiziji.

Bonus video:

01:30

Ana Nikolić ispred kuće u kojoj je odrasla njena majka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track