ŠTA SE TO DESILO U L(IJ)EPOJ NJIHOVOJ?! Usred Hrvatske se orilo ODAKLE SI SELE, Snežana Đurišić napravila HAOS u Ogulinu
Foto: Nemanja Nikolić, screenshot

ŠTA SE TO DESILO U L(IJ)EPOJ NJIHOVOJ?! Usred Hrvatske se orilo ODAKLE SI SELE, Snežana Đurišić napravila HAOS u Ogulinu

Stars -

Snežana Đrišić nastupila mestu Ogulin u Hrvatskoj pred oko 1.000 ljudi, među kojima je najviše bilo mlađe publike.

U glas su pevali Snežanine pesme, a u jednom trenutku zaorila je i pesma "Odakle si sele", koju je publika zajedno sa pevačicom otpevala.

"Zaista sam oduševljena i pod utiscima. Mladi svet koji se nije ni rodio kada sam snimila sve te pesme u glas su pevali sa mnom. Potpuna euforija je vladala i hvala svima", rekla je pevačica, koja nije krila oduševljenje.

00:13

Hrvatskom se orilo Odakle si sele

Podsetimo, nedavo je zabranjen koncert Aleksandre Prijović u Zadru, a spisak muzičkih izvođačača iz Srbije kojima su proteklih meseci i godina otkazivani i zabranjivani koncerti u Hrvatskoj je podugačak. I svaki put bi to bilo urađeno po sličnom receptu; oglasili bi se nekakvi tamošnji branitelji ili bi se pokrenula on-lajn peticija, a lokalne vlasti brže-bolje usvojile bi takve predloge.

Otkazivanje gostovanja srpskim pevačima počelo je od slučaja Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović, koji su imali zakazan zajednički koncert u dvorani u Puli. Njihov nastup je otkazan na izričit zahtev gradonačelnika Filipa Zoričića, koji je to javno rekao. Međutim, organizator tog događaja tužio je grad Pulu i početkom januara dobili su spor pred Trgovačkim sudom u Pazinu.

Posle toga nastupi su zabranjivani i Jeleni Karleuši, Aci Lukasu,Harisu Džinoviću, Saši Kovačeviću, Željku Samardžiću, kao i Momčilu Bajagiću, koji je 2018. trebalo da peva na Danima piva u Karlovcu, a poslednji je digao buru zabranom koncerta Aleksandri Prijović u Zadru.

Bonus video:

00:35

Koncert 4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track