HIT KOJI JE PREPEVALA PRIJA KRIJE BOLNU PRIČU! Redovno je izvodi na nastupima, a njene reči najavili su VELIKU TRAGEDIJU!
Foto: Jurica Cvitanić/Extra FM

HIT KOJI JE PREPEVALA PRIJA KRIJE BOLNU PRIČU! Redovno je izvodi na nastupima, a njene reči najavili su VELIKU TRAGEDIJU!

Stars -

Aleksandra Prijović prepevala je veliki hit "Sačuvaj tajnu, ljubavi moja" koji u originalnoj verziji izvodio tragično nastradali pevač Dušan Kostić.

Aleksandra ovu pesmu često uživo izvodi, a nedavno ju je i uvrstila na svoj drugi album, ali malo ko zna da se iza života ovog pevača krije jedna tužna priča.

Aleksandra Prijović, Dušan Kostić
foto: Printscreen/Youtube

Dušan Kostić preminuo je 13. maja 1996. godine, a tragedija se navodno dogodila na Pančevačkom mostu sa kog je pevač skočio. Pisalo se i da je Dušan "viđen kako skače preko ograde Pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, odakle se više nije živ pojavio".

Međutim, Dušanovo telo nikada nije pronađeno, a na licu mesta pronađena je njegova torbica sa ličnim dokumentima. Nekoliko dana posle samoubistva na adresu Dušanove žene Nevenke, kao i na adresu Dušanovih roditelja, stiglo je kratko pismo:

Dušan Kostić
foto: Printscreen

- Mnogo vas volim, oprostite mi - pisalo je, a na koverti nije bilo ni potpisa, ni pečata.

Njegova supruga ispričala je za Kurir da ona i njihove porodice mnogo toga ne razumeju.

- U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače. I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno - rekla je Nevenka svojevremeno za Kurir.

- Kad bih pristala da pričam o Dušku, verovatno bi me gonila ova žena s kojom je on živeo pre nestanka. Ne bih imala mira. Plašim se najviše za svoje ćerke, shvatite me - rekla je ona tada za Kurir, sigurna da "tu nisu čista posla".

Jedini očevidac skoka s mosta navodno je bio radnik ŽTP-a koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pevač. Dušanovo telo nikada nije pronađeno i to je bio dovoljan povod za gradske priče.

Dušan Kostić, Duško Kostić, Nevenka Kostić
foto: Privatna Arhiva

Prema jednoj verziji on je ubijen, a samoubistvo je iscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer navodno nije mogao da vrati staru slavu.

Treća verzija pak sigurno je i najčudnija - da je Dušan sam iscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track