SEĆATE LI SE MILADINA ŠOBIĆA? Pričali da će biti veći od Balaševića, nestao posle STRAŠNE TRAGEDIJE, evo kako izgleda danas
Foto: You Tube

SEĆATE LI SE MILADINA ŠOBIĆA? Pričali da će biti veći od Balaševića, nestao posle STRAŠNE TRAGEDIJE, evo kako izgleda danas

Stars -

Crnogorski kantautor važio je za jednog od najcenjenijih muzičara na prostoru bivše Jugoslavije, a onda je preko noći njegova karijera ugašena. Posle tragedije, Miladin je odlučio da se povuče iz sveta muzike.

Miladin Šobić
foto: Printskrin

Miladin Šobić je rođen 7. januara 1956. u Nikšiću gdje je odrastao i završio srednju školu. Nakon srednje škole odselio se u Dubrovnik, gde je upisao Fakultet za turizam.

U studentskim danima je i napisao svoje najpoznatije pesme, a 1975. je snimio je prvi singl „To sam ja“/„Zazvoni zvono“.

Objavio je dva albuma, „Ožiljak“ (Diskoton 1981) i „Umjesto gluposti“ (Diskoton 1982), koji je dostigao platinasti tiraž. Takođe je snimio i treći album, „Barutana ljubavi“ koji nikad nije objavljen.

Naime, nakon teške bolesti i smrti svoje sestre, Šobić je prestao da se bavi muzikom i povukao se iz javnog života. Nakon toga, vratio se da živi u svoj rodni grad, Nikšić, a o njemu su počele da kruže razne legende.

Miladin Šobić
foto: Printscreen/Youtube

Kolika je snažna autorska figura bio svedoči i to da je u jednom intervjuu Đorđe Balašević izjavio da otkad Šobić ne svira, on više nema pravog konkurenta.

- Činjenica je da sam Miladina Šobića voleo i da je tada postojala jedna dobra i interesantna plejada kantautora. Miladin je mnogo bliži Ibrici Jusiću, vrstan gitarista… To su bile neke šansonjerske večeri koje su bile u zaista dobroj konkurenciji - izjavio je jednom prilikom Balašević.

Miladin Šobić
foto: Printscreen YT

Iako se pričalo o Šobićevom povratku, on se nikada nije vratio muzici. Početkom 2013. godine Šobić je usled moždanog udara primljen u nikšićku hitnu službu. Nakon ukazane pomoći hitno je prebačen na kliniku za neurohirurgiju u Klinički centar Crne Gore, gde je operisan.

Šobić je te godine dobio i najveće priznanje Nikšića, nagradu „18. novembar“. Početkom 2014. na kompakt disku reizdati su njegovi albumi, a celokupan prihod od prodaje išao je u fond za njegovo lečenje. Godine 2016. je dobio godišnju nagradu "13. jul", a zatim i status istaknutog kulturnog stvaraoca u Crnoj Gori.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

07:46

STARS EP250

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track