SVI ZNAMO DA JE MAJA NIKOLIĆ NAJNIŽA NA ESTRADI, A KOLIKO ZAPRAVO IMA GODINA? Bićete poprilično iznenađeni, nije kako se misli
Foto: Kurir

upoznajte estradu

SVI ZNAMO DA JE MAJA NIKOLIĆ NAJNIŽA NA ESTRADI, A KOLIKO ZAPRAVO IMA GODINA? Bićete poprilično iznenađeni, nije kako se misli

Stars -

Maja Nikolić je rođena u Nišu 11. aprila 1975. godine.

Još od malih nogu pokazivala je sklonost ka muzici. Pevački dar nasledila je od oca i majke. Njen otac, Novak, je imao svoj ansambl i pevao zabavnu muziku, dok je njena mama Slavica pevala izvornu muziku. Njen brat Marko je školovani muzičar. Završio je džez akademiju u Gracu.

Maja Nikolić
foto: Kurir televizija

Maja je svoj prvi javni nastup imala sa 7 godina na festivalu „Majska pesma“ u Nišu, kada je pevala u duetu sa bratom i osvojila prvu nagradu. Od muzike je vrlo rano zaradila i svoj prvi honorar.

Počela ja sa 13 godina da peva u kafiću i piceriji. Pevala je džez, soul, evergrin. Sa 15 godina je sa bratom osnovala grupu Mar-Maja. Još 1989. godine dobila je ponudu da izda za zagrebački Jugoton. Međutim, počeo je rat i sve je propalo.

Maja Nikolić
foto: Kurir televizija

Za njen proboj na estradi zaslužna je Maja Odžaklijevska, njena estradna mama, kako je ona zove. Na jednom koncertu joj je prišla u garderobi i rekla da bi volela da peva kao ona. Maja Odžaklijevska je bila oduševljena njenim vokalom i bila spremna da joj pomogne. Upoznala ju je sa značajnim ljudima u RTS-u, pre svih sa Vladimirom Graićem Grajom, koji je autor brojnih Majinih hitova.

Kurir / Wikipedija / Preneo: Lazar Stanušić

Bonus video:

09:55

STARS EP 253

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track