NASTUP JK NA BEOVIZIJI OBELEŽIO SKANDAL Glas joj dao samo JEDAN član žirija, pale teške reči, zaratila i sa OVOM koleginicom VIDEO
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

prošlo je 20 godina, tada je bila 11.

NASTUP JK NA BEOVIZIJI OBELEŽIO SKANDAL Glas joj dao samo JEDAN član žirija, pale teške reči, zaratila i sa OVOM koleginicom VIDEO

Stars -

Drugo polufinalno veče takmičenja "Pesma za Evroviziju" održaće se večeras, kada će se publici predstaviti preostalih 14 kandidata. Na mrežama se danima vodi polemika ko će braniti boje Srbije u Malmeu, a zvanični kandidat biće poznat u subotu kada će biti održano finale.

Mi vas vraćamo 20 godina unazad, na Beoviziju na kojoj je pobedu odneo Željko Joksimović sa pesmom "Lane moje". Festival nije mogao tada da prođe bez skandala, a obeležio ga je i učešće Jelene Karleuše s pesmom "Moli me".

Oko njenog učešća bilo je dosta kontroverzi, a na kraju je zauzela 11. mesto, sa osvojenih samo 11 poena.

Jelena Karleuša
foto: Printscreen/Youtube

Članovi žirija su bili Goca Tržan, Dušan Ercegovac, Jelena Ilić, Velibor Zolak, Biljana Krstić, Josip Boček, Silvana Đurašević i Slobodan Marković (predsednik žirija), ali i publika koja je glasala.

Jelena Karleuša, Goca Tržan
foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić

Te godine zaratile su Goca Tržan i Jelena Karleuša. Goca je rekla da je strašno ukoliko Jelena misli da je bolja od Ivane Pavlović, koja je te godine na pomenutom festivalu bila druga.

O njenom učešću pričalo se mesecima, a Karleuša je gostujući kod Minimaksa izgovorila rečenicu, koja je i danas viralna na društvenim mrežama.

Jelena Karleuša
foto: Printscreen/Youtube

- Uopšte ne mislim da sam bolja, sve je stvar ukusa. A ko je to rekao? - pitala je Jelena na šta je Minimaks odgovorio:

- Goca Tržan - odgovorio je Minimaks.

Jelena Karleuša
foto: Printscreen/Youtube

- Nikad čula. Kako? Droc… Kako? Nikad čula - dodala je JK.

Ipak, ostaće upamćena i reakcija kompozitora i aranžera Slobodana Markovića, predsednika žirija, koji je prilikom glasanja javno "prozvao" svoje kolege koje su izvedbu JK ostavile bez poena, pohvalivši njen nastup.

Slobodan Marković je pesmi "Moli me" dao čak 7 poena, a publika ju je nagradila sa 6. Ipak, to nije bilo dovoljno za plasman u finale.

Jelena Karleuša
foto: Printscreen/Youtube

Nju je tada podržala i Ksenija Pajčin, koja je radila koreografiju za Jeleninu pesmu i za to dobila nagradu. Kada je izašla na scenu da primi nagradu samo je rekla:

- Strašno!

Pajčinova je posle obrazložila zašto je to rekla:

Ksenija Pajčin
foto: Printscreen/Youtube

- Pa strašno je to što je Jelena Karleuša dobila samo jednu nagradu. Po mom mišljenju, ona je drugo mesto. Prvo mesto je, naravno, Željko Joksimović i "Lane moje", a odmah posle njega je Jelena.

Jk je i godinu dana ranije bila deo Beovizije, ali je tada učestvovala kao gost.

Ona je tada dobila nagradu za album godine ("Samo za tvoje oči"), gde je imala performans koji je za to vreme bio prilično spektakularan i dosta je podsećao na Madonine koncerte i savremene nastupe na Pesmi Evrovizije.

Postoje priče i da je 2015. i 2016. bila u užem izboru da bude kandidat za predstavnika, no ništa od toga nije bilo potvrđeno.

Bonus video:

05:01

Zorja se ne slaže sa Breskvičinim izjavama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track