VESNA ZMIJANAC NIJE ROĐENA U SRBIJI! Roditelji su joj se razveli čim se rodila, bićete u šoku kada vidite njeno PRAVO POREKLO
Foto: Damir Devišagić

hit

VESNA ZMIJANAC NIJE ROĐENA U SRBIJI! Roditelji su joj se razveli čim se rodila, bićete u šoku kada vidite njeno PRAVO POREKLO

Stars -

Vesna Zmijanac je srpska i jugoslovenska folk pevačica.

Jedna je od najvećih muzičkih zvezda osamdesetih i devedesetih godina, poznata po tome što je postavila nove standarde po ugledu na svetski šou-biznis u domenu javnog nastupa, spotova i scenskog izgleda. Najveći hitovi u njenoj karijeri su: Nevera moja; Dođi što pre; Ne kunite crne oči; Kunem ti se životom; Kad zamirišu jorgovani, sa Dinom Merlinom; Kazni me, kazni; Svatovi; Idem preko zemlje Srbije; Sebi sam bila i rat i brat; Malo po malo.

Do sada je izdala četrnaest albuma, šest singlova i nekoliko kompilacija. Pored pevačke karijere pojavljivala se i u nekoliko serija i filmova, kao što su Sok od šljiva, Kamiondžije 2, Kamiondžije opet voze.

Vesna Zmijanac
foto: Printscreen TV Pink

Iz braka sa bivšim mužem Vladom Jovanovićem, svojevremeno šefom marketinga PGP RTS-a, 1989. godine dobila je ćerku Nikoliju, koja će po ugledu na majku započeti svoju pevačku karijeru 2010-ih.

Karijeru je započela 1979. godine singlom Ti nisi čovek koji zna da voli, posle kog je usledilo još nekoliko singlova i prvi album 1982. godine. Iste godine se pojavljuje u filmu Sok od šljiva i skreće veliku pažnju na sebe. 1985. snima svoj veliki hit Nevera moja, čiji je autor Miroljub Aranđelović Kemiš, Vesnin bivši suprug

Posle velike pauze, 2011. za PGP-RTS snima album Sokole, sa kog hitovi postaju pesme: Pevajte mi pesme, Mana, Sve za ljubav i naslovna numera. 2015. godine snima pesmu Ponovi za mnom, sa kojom učestvuje na Drugom Pinkovom festivalu, na kom pobeđuje.

Svoj prvi pevački angažman je imala sa samo petnaest godina u kafani u mestu Bivolje kraj Kruševca, nakon čega je majka,koja je bila gastarbajter u Austriji, odvodi kod sebe u Beč gde jedno vreme provodi učeći srednjotehničku školu koju nikad nije završila i radeći na pokretnoj traci u jednoj od Simensovih fabrika. Ni tu se nije puno zadržala, ubrzo se vraćajući u Jugoslaviju.

Vesna Zmijanac
foto: FOTO KURIR

Rođena je 4. januara 1957. godine u Nikšiću gde joj je porodica (otac Dušan poreklom iz Siska, majka Kovina poreklom iz okoline Kraljeva) boravila zbog očevog posla. Kad je imala godinu dana, roditelji su joj se razveli, a ona je odrasla kod bake po majci u prigradskom naselju Kovači kraj Kraljeva. Završila je osnovnu školu u obližnjoj Ribnici i kurs za daktilografkinju.

Kurir / Espreso / Preneo: Lazar Stanušić

Bonus video:

09:04

STARS-EP254

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja