"NE NAMERAVAM DA SE VRAĆAM NA MUZIČKU SCENU" Predstavljao je Bosnu na Evroviziji, harao estradom a onda naglo NESTAO
Foto: Printscreen

"NE NAMERAVAM DA SE VRAĆAM NA MUZIČKU SCENU" Predstavljao je Bosnu na Evroviziji, harao estradom a onda naglo NESTAO

Stars -

Fuad Backović Deen je početkom dvehiljaditih obeležio pop scenu, 2004. Godine je predstavljao prvi put Bosnu i Hercegovinu na Evroviziji pesmom “In the Disco”, a samo par godina nakon toga odlučio je da se potpuno povuče sa muzičke scene i preseli u Ameriku.

Fuad Backović Deen
foto: Printscreen/Instagram

Deen se putem video poziva oglasio za domaće medije i otkrio zbog čega se povukao sa muzičke scene i kako izgleda njegov život u Americi.

- Odlučio sam da se povučem sa muzičke scene jer me vise ništa nije tu fasciniralo i držalo. Ja sam u Milanu studirao, moda je moja velika ljubav, onda sam samo dobio poziv i zelenu kartu i odlučio da promenim život iz korena. Dakle tako sam se doselio u Ameriku a ne na način na koji mnogi misle i pisu. Meni je ovde lepo, srećan sam i ne nameravam da se vraćam na muzičku scenu - rekao je Fuad Backović u Blic danu.

Pre 20 godina se kao ekscentričan i mnogi bi rekli hrabar pojavio na evrovizijskoj sceni pesmom “In te disco” i ostvario do tada najbolji plasman BiH na ovom festivalu.

- Pre dvadeset godina je moja pesma na Evroviziji bila jako progresivna i inovativna i bila je veliki rizik, kao i ceo nastup taj. To je ujedno bio i najbolji plasman koji je Bosna ikada osvojila, biti u takvoj konkurenciji među prvih deset je uspeh. Žao mi je sto se zbog političkih previranja Bosna već duže vreme ne takmiči na Evroviziji.

Njegov otac je, inače, bosansko-hercegovački političar Zaim Backović i uživa u ljubavi sa izabranikom.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

09:52

STARS 252

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track