"KOMŠIJE DOĐITE I BIRAJTE SVOJU PESMU ZA EVROVIZIJU U SRBIJI!" Olivera Kovačević: Naš festival je MEĐU 3 NAJBOLJA U EVROPI
Foto: Petar Aleksić, Shutterstock

kurir televizija

"KOMŠIJE DOĐITE I BIRAJTE SVOJU PESMU ZA EVROVIZIJU U SRBIJI!" Olivera Kovačević: Naš festival je MEĐU 3 NAJBOLJA U EVROPI

Stars -

Takmičenje Pesma za Euroviziju postalo je brend koji je prevazišao granice Srbije. Za uspeh ovog takmičanja zaslužan je tim ljudi: režiseri, producenti, snimatelji, montažeri.

Međutim, osoba koja je takmičanje Pesma za Euroviziju podigla na visok nivo je urednica i supervizor Pesme za Euroviziju, Olivera Kovačević.

- Moram vam reći da je mnogo entuzijazma među ljudima koji ovde rade. Art direktorka, i rediteljka, da su to meseci truda koji se ne vide. Vi samo vidite da je nešto dobro, a koliko je tu meseci rada i truda. Ne samo poslednjih mesec dana, nego od kad smo raspisali konkurs, a tu je posla i posla da bi ovo izgledalo ovako - rekla je Kovačević i dodala:

Olivera Kovačević
foto: Kurir televizija

- Mi smo već prošle godine dobili informaciju da se naš festival kotira među tri najbolja u Evropi. Od raznih fan-grupa ocenjen je tako, tako da to vam imponuje, da iz naše zemlje ode ovakav festival, da se na ovakav način predstavimo Evropi, svetu, pogotovo našim komšijama. Ja sam čak i govorila, dobra bi bila ova naša pozornica i za naše komšije ako žele da dođu pa da biraju oni svoju pesmu, da zajedničkim naporima uradimo nešto veliko na dobrobit čitavog našeg regiona.

Mnogi ne znaju da se Olivera oprobala u pevanju. Kovačevićeva se jedne godine takmičila na Jugoviziji, ali kako kaže, za nju je muzička karijera završena.

- Ja sam se takmičila na Jugoviziji. Takmičila naravno u grupi, nisam ja bila lider, i ja sam svoju pevačku karijeru odradila dok sam bila studentkinja, dok sam bila mlada. Vrlo često kažem, koliko sam ja publike imala na koncertima. Ne ja, je li? Ja sam pevala kod Darinke Matić Marović. Tako da, što se tiče mene, moja muzička karijera je završena - navela je.

Olivera Kovačević
foto: Kurir televizija

Nakon što je završeno finale takmičenja Pesma za Euroviziju, na kom je pobedu odnela Tejadora sa numerom Ramonda, Olivera je ekskluzivno za kamere Kurir televizije otkrila svoje prve utiske.

- Ova numera je bila među pet favorita. Sada, mislim da se ipak nijanse neke odlučivale, tako da sam vrlo zadovoljna. Želim Teya Dori mnogo uspeha, želim da nas dostojno na visini zadatka predstavlja i RTS i našu zemlju. Mi ćemo se sa naše strane potruditi da to bude najbolje moguće, a verujem i ona, s obzirom na energiju koju je pokazala na ovom festivalu, na ozbiljnost i odgovornost, pristupu nastupu, pristupu ovom šou - rekla je.

03:18

KOMŠIJE DOĐITE I BIRAJTE SVOJU PESMU ZA EVROVIZIJU U SRBIJI! Olivera Kovačević: Naš festival je MEĐU 3 NAJBOLJA U EVROPI

Podsećamo, našu zemlju u Malmeu će predstavljati Teya Dora s pesmom Ramonda. Ramonda ima posebnu simboliku za Srbiju i srpski narod. Prepoznatljivi cvet ljubičastih latica, Natalijina Ramonda, simbol je dana primirja u Prvom svetskom ratu, koji se obeležava 11. novembra.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:17

NIJE MI BILA FAVORIT, DAO SAM JOJ POENE ČISTO RADI PODRŠKE! Član žirija PZE za Kurir: Pobeda Teya Dore me je IZNENADILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track