PEVAM ŠEMSINE PESME DOK OPERIŠEM SEM KAD RADIM VAGINALNU RINOPLASTIKU, TADA NE PEVAM: Ovo je pevač koji je operisao Žan Kloda
Foto: Christopher Khoury/Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia, PRODUKCIJA KRUNA

hit priča

PEVAM ŠEMSINE PESME DOK OPERIŠEM SEM KAD RADIM VAGINALNU RINOPLASTIKU, TADA NE PEVAM: Ovo je pevač koji je operisao Žan Kloda

Stars -

Irdin Dinči je folk pevač i doktor, tačnije diplomirani magistar urgentne medicine specijalizovan za rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju.

Živi i radi u Švajcarskoj, a nedavno je izdao pesmu "Prašnjavi ormari". Uveliko radi i na drugim projektima vezanim za muziku, a ono što je kod njega veoma interesantno je da se na njegovom operacionom stolu, pored mnogih svetskih zvezda, nedavno našao i svetski glumac Žan Klod Van Dam. Irdin je obećao da će ga dovesti u Srbiju, a o druženju sa planetarno popularnim glumcem tvrdi:

Irdin Dinči
foto: PRODUKCIJA KRUNA, SAŠA JANKOVIĆ

- Saradnja sa Žanom je izgledala drugarski, pošto smo bliski i privatno i poslovno, a za više informacija o kakvom je zahvatu bilo reči, to će on uskoro da ispriča zajedno sa mnom u nekim od emisija u kojima budem gostovao. Planiram da ga dovedem u Srbiju. Uglavnom ništa strašno, godine čine svoje.

Irdine, muzika je tvoja ljubav, hirurgija je tvoj posao. Kako povezuješ ova dva zanimanja, šta pevaš dok operišeš?

- Za vreme operacija, kada su neke rutinske operacije, zapevam često meni dragu pesmu "Čudna jada od Mostara grada", ili “Uzmi me majko u krilo svoje" od Šemse Suljaković. Pri operacijama, kao, na primer, kada radimo vaginalnu rinoplastiku, tada ne pevam, tada sam 100% skoncentrisan na ono što radim!

Koliko si dugo radio na poslednjem projektu?

Irdin Dinči
foto: PRODUKCIJA KRUNA, SAŠA JANKOVIĆ

- Sve ukupno, snimanje pesama, spota i bekvokali, dok su se otpevali, trajalo je nekih pet meseci! Ali hvala Bogu, sve je se dobro završilo, sada predajem celi moj trud i rad publici u ruke, pa ćemo da vidimo, jer ova pesma je sasvim neki drugi žanr od predhode dve koje su jako dobro prošle

Kakav je plan posle pesme izlaska pesme "Prašnjavi ormari"?

- Posle objavljivanja pesme " Prasnjavi ormari" za koju je Zoran Kostiv Zoxi radio i aranžman i muziku, a tekst napisao Rama Demir, idemo na već zakazane svirke ili kako mi to žargonski kažemo "tezge" po celoj ex-Yu sredinom aprila i jedva čekam.

Šta najviše traži publika u Švajcarskoj, koje pesme tvojih kolega?

- Ja retko radim Cirih, ali kada tamo nastupam, tu se najviše traze pesme Južnog vetra. Ja mislim da sam jedini pevač koji više radi prostor ex- yu nego zapad, mada, naravno, ima me i u Nemačkoj, Austrija, Francuskoj, Italiji. Često nastupam i u Bosni i Srbiji, cak sam i u Makedoniji bio na privatnom veselju.

1 / 3 Foto: PRODUKCIJA KRUNA, SAŠA JANKOVIĆ

Sa kim bi voleo da snimiš duet?

- Izrazio sam želju jednom davno da bi to bila Stoja ako bi se našla volja sa njene strane i da bude, naravno, na obostrano zadovoljstvo!

Bonus video:

07:19

STARS EP256

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja