PRE DVE DECENIJE SKOČIO SA MOSTA, TELO NIKADA NIJE PRONAĐENO: Misteriozna smrt čuvenog pevača i dalje pod velom tajne
Foto: Printscreen

PRE DVE DECENIJE SKOČIO SA MOSTA, TELO NIKADA NIJE PRONAĐENO: Misteriozna smrt čuvenog pevača i dalje pod velom tajne

Stars -

Pevač narodne muzike Dušan Kostić preminuo je 13. maja 1996. godine, kada je navodno izvršio samoubistvo skokom sa Pančevačkog mosta, ali njegova smrt je i dan danas misterija.

Dušan Kostić
foto: Printscreen

Navodno je pevač izvršio samoubistvo, ali do danas se ne zna šta se sa njim tačno desilo s obzirom da njegovo telo nikada nije pronađeno, i samim tim njegovi roditelji nisu ni sahranili sina, a pismo koje je poslao porodici je stiglo tek nakon njegove smrti.

Pisalo se i da je Dušan "viđen kako skače preko ograde Pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, odakle se više nije živ pojavio".

Dušan Kostić, Duško Kostić, Nevenka Kostić
foto: Privatna Arhiva

- Mnogo vas volim, oprostite mi - pisalo je, a na koverti nije bilo ni potpisa, ni pečata.

Njegova supruga ispričala je da ona i njihove porodice mnogo toga ne razumeju.

- U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače. I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno - rekla je Nevenka svojevremeno i dodala:

Dušan Kostić
foto: Printscreen

- Kad bih pristala da pričam o Dušku, verovatno bi me gonila ova žena s kojom je on živeo pre nestanka. Ne bih imala mira. Plašim se najviše za svoje ćerke, shvatite me - kazala je ona tada, sigurna da "tu nisu čista posla".

Jedini očevidac skoka s mosta navodno je bio radnik ŽTP koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pevač. Dušanovo telo nikada nije pronađeno i to je bio dovoljan povod za gradske priče.

Prema jednoj verziji, on je ubijen, a samoubistvo je iscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer navodno nije mogao da vrati staru slavu.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

07:47

STARS EP257

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track