MILAN STANKOVIĆ U MANASTIRU IMAO POSLUŠANJE KUVARA! Sad otkrio tajnu obroka monaha, ovo POSNO jelo ćete jesti do Vaskrsa
Foto: Dado Đilas, Shutterstock

MILAN STANKOVIĆ U MANASTIRU IMAO POSLUŠANJE KUVARA! Sad otkrio tajnu obroka monaha, ovo POSNO jelo ćete jesti do Vaskrsa

Stars -

Pevač Milan Stanković poslednjih godinu dana okrenuo se veri, te često obilazi manastire, zbog čega su počele da kruže glasine da je odlučio da se zamonaši.

Pevač već duže vreme mir pronalazi u pravoslavlju, ali ne planira da se zamonaši. Tako je on tokom svojih boravaka u manastiru izučio tajne manastirske kuhinje, a jedno vreme je sam pomagao monaštvu u trpezariji.

Budući da je u toku Vaskršnji post, koji traje 48 dana i jedan je strog za vernike koji se pridržavaju kanona.

Polovina posta odvija se na vodi, a prvih dana čak ne bi trebalo ništa jesti. Postoji mnoštvo jela koja se mogu spremati bez kapi ulja, a među njima je i popularni humus.

Milan Stanković
foto: Shutterstock, Sonja Spasić

Milan Stanković, koji ovih dana posti kao svi istinski vernici, obožava namaz od leblebija i predlaže verziju koja se priprema na vodi. Ukusno, zdravo i jednostavno.

Postoji mnoštvo jela koja se mogu spremati bez ijedne kapi ulja, a među njima je i popularni humus. Samo treba pustiti mašti na volju.

Milan Stanković, koji ovih dana posti kao svi istinski vernici, obožava namaz od leblebija i predlaže verziju koja se priprema na vodi. Ukusno, zdravo i jednostavno.

Sastojci za humus na vodi

  1. 200 g kuvanih leblebija (iz konzerve)
  2. 4 kašike tahinija (pasta od susama) kašičica solipola kašičice bibera
  3. sok od 2 manja limuna
  4. kašika suvog vlašca
  5. kašika belog luka u prahu
  6. začinska paprika

U blender stavite kuvane leblebije, tahini, so, biber, vlašac, beli luk i sok od limuna, pa sve dobro usitnite. Ukoliko je humus suviše gust, dodajte vodu od leblebija, iz konzerve.

Namaz, Humus
foto: Shutterstock

Namaz je potrebno blendirati nekoliko minuta jer tako ćete dobiti glatku i ujednačenu masu.

Gotov humus prebacite u činiju za serviranje, a ostatak u teglu koju ćete čuvati u frižideru. Humus pospite začinskom paprikom i poslužite.

kurir.rs/hello/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track