HIT PRIČA IZ HRVATSKE: Igoru Cukrov oduzeli razglas, a sud ga novčano kaznio jer je tokom noći pevao na trgu DETALJI PRESUDE
Foto: Marina Lopičić

HIT PRIČA IZ HRVATSKE: Igoru Cukrov oduzeli razglas, a sud ga novčano kaznio jer je tokom noći pevao na trgu DETALJI PRESUDE

Stars -

Igor Cukrov, nekadašnji takmičar šoua "Operacija trijumf", kažnjen je novčano zbog toga što je remetio javni red i mir u mestu Otok u Hrvatskoj tako što je tokom noći pevao na trgu.

Igor Cukrov
foto: Printskrin / You Tube

Prema oceni suda, pevač je na ovaj način narušio odmor stanarima koji su ga i prijavili policiji. Sajt Imperijal objavio je detalje iz presude Opštinskog prekršajnog suda u Splita.

- Sudija Vinka Kulić je po optužnom predlogu PU splitsko-dalmatinske Policijske stanice Sinj od 08.08.2021. godine i dopuni optužnog predloga od 20.02.2024. nakon održane glavne i javne rasprave u prisustvu tužioca i u odsustvu okrivljenog, dana 20. februara 2024. godine donela odluku i objavila presudu dan ranije. Okrivljenog Igora Cukrova, ranije osuđivanog za prekršaj, proglasila je krivim za „remećenje javnog reda i mira na neograničenom javnom mestu nasumičnim prolaznicima dana 05.08.2021.godine u 02:00 časa, u mestu Otok, opština Otok Dalmatinski, na Trgu dr Franje Tuđmana i noćni odmor za stanare na Trgu dr Franje Tuđmana, u Otoku Dalmatinskom, na način da je kao muzičar uživo pevao preko mikrofona koji je bio spojen na zvučnike, koji su čuli policijski službenici na udaljenosti od 200 metara, koji su zbog navedenog došli na poziv građana - piše u tekstu, pa se dodaje:

Operacija Trijumf, Igor Cukrov
foto: Marina Lopičić

- Na osnovu ovoga, sudija je ocenio da je postupio suprotno odredbi člana 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i izrekao mu je novčanu kaznu od 50 evra koju je dužan da plati u roku od 30 dana od dana pravnosnažnosti. Presuda je u korist Državnog proračuna Republike Hrvatske. Međutim, smatraće se da je novčana kazna u celini plaćena ako plati dve trećine izrečene kazne u roku koji mu je određen za plaćanje kazne. Odlučeno je da mu se vrati oduzeti predmet, i to „crni razglas, marke Redfire 12...". Dužan je da plati troškove prekršajnog postupka u paušalnom iznosu od 30 evra u roku od 30 dana od pravosnažnosti presude u korist budžeta Republike Hrvatske - objavio je sajt Imperijal.

Kurir.rs/Imperial

Bonus video:

09:31

STARS EP270

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track