MALO KO SE SEĆA DA JE ŽIKA JAKŠIĆ BIO ČLAN OVOG BENDA! Danas je estradni mag, a ovako je počela njegova karijera
Foto: Nemanja Nikolić

MALO KO SE SEĆA DA JE ŽIKA JAKŠIĆ BIO ČLAN OVOG BENDA! Danas je estradni mag, a ovako je počela njegova karijera

Stars -

Voditelj Žika Jakšić važi za jednog od tvoraca i začetnika ideje o muzičkom takmičenju "Zvezde Granda".

Žika Jakšić
foto: Printscreen

Žika je takođe i idejni tvorac emisije "Nikad nije kasno", kao i vlasnik vinarije "Nikad nije kasno". Vinariju vodi njegov sin Andrija iz prvog braka, sina je dobio sa bivšom suprugom Snežanom, potom je ušao u drugi brak sa voditeljkom i i pevačicom Dajanom Paunović.

Voditelj je rođen u Aleksincu 6. februara 1964. godine, završio je srednju Pedagošku školu, a zatim upisao Akademiju vaspitačko strukovnih studija u Kruševcu, voditelj se oprobao i na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu ali njega nije završio.

Žika je jedno od omiljenijih TV lica u našoj zemlji i šire, svojom harizmom je osvojio simpatije mnogih, a i njegova biografija nije uopšte zanemarljiva.

Pre televizijske karijere, u javnosti se prvi put pojavio sa bendom "Ritam srca".

Lepa Brena, Sava Centar, Žika Jakšić
foto: Nenad Kostić

Jakšić se ponosi naslednikom Andrijom Jakšićem koji je najmlađi enolog (stručnjak za vina) u Nemačkoj i svom ocu je napravio vino "Nikad nije kasno" po emisiji koju vodi.

Žikinog naslednika estrada ne zanima, što voditelj poštuje.

Žika Jakšić, Andrija Jaksic
foto: Printscreen/Instagram

Andrija je jednom prilikom otkrio da je imao strah od braka, jer su ga mnogi predstavili kao "zatvor", a on danas uživa u njemu.

"Mesec dana tokom zajedničkog odmora imao sam priliku da posmatram Jehoslavu, i posmatram da li je temperamentna ili povučena devojka. Odmah mi se dopala, a po uzoru na svoje roditelje posle dve godine zabavljanja smatrao sam normalnim da je zaprosim. Mnogi su mi rekli da je brak zatvor, ali ja uživam. Nikad mi nije bilo lepše u životu", izjavio je Jakšićev naslednik.

Žika Jakšić
foto: Kurir televizija

Žika Jakšić nedavno se preselio u novu kuću, a susedi kažu da je omiljen među ljudima u kraju.

- On je čovek iz naroda i nije uobražen iako je poznat. Uvek je nasmejan i nekako kao da širi pozitivnu energiju kada god ga vidite. Uvek je spreman da popriča, uvek se javi još izdaleka: gde si komšo? Kako je? Žene ga vole, ali sada je valjda sa tom advokaticom, lepa nema šta i mlada. Nije on u cvatu mladosti ali je šmeker, kaže komšija Mile.

Bonus video:

08:55

STARS EP276

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track