"RAZMIŠLJALA JE 40 GODINA UNAPRED, BILA JE VANSERIJSKA" Prijatelj uputuo poslednje reči Slađani Milošević: Toliko joj je Bog dao..
Foto: Damir Dervišagić, Nebojša Mandić

"RAZMIŠLJALA JE 40 GODINA UNAPRED, BILA JE VANSERIJSKA" Prijatelj uputuo poslednje reči Slađani Milošević: Toliko joj je Bog dao..

Stars -

Slađana Milošević iznenada je preminula pre nekoliko dana.

Slađanina smrt potresla je ceo region, a rok diva preminula je u zemunskoj bolnici 26. marta, gde je provela poslednjih 10 dana.

Slađana Milosević
foto: Damir Dervišagić

Slađanina poslednja želja bila je da bude sahranjena pored svog oca, u najužem krugu porodice i prijatelja.

Goran Milošević, brat pokojne pevačice, primao je saučešće u kapeli.

1 / 11 Foto: Kurir

Mnoge poznate ličnosti sa domaće rok scene su se pojavile na Lešću kako bi ispratile Slađanu na večni počinak. Peđa D Boj, Momčilo Bajagić Bajaga, Oliver Mandić, Yu grupa i mnogi drugi.

00:19

Krenula povorka na sahrani Slađane Milošević

- Naša draga Aleksandra je bila vanserijska. Bila je puna ideja i krevativna da je mogla da živi još hiljadu godina, imala bi šta da da. Razmišljala je 40 godina unapred. Ali, eto, toliko joj je Bog dao - govorio je porijatelj koji je stigao sa članovima Yu grupe.

sahrana Slađane Milošević, Slađana Milosević
foto: Kurir

Podsetimo, godine 1977, isplivala je na površinu jugoslovenske pop-rok scene, sa pesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog dugmeta. Slađana je počela da ruši tabue, kad je izdala pesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gde je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister".

Jedno vreme je bila broker na berzi, a radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

Bonus video:

00:11

Sahrana Slađane Milošević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track