SVI JE ZNAMO KAO BALERINU, EVO ŠTA JE PO OBRAZOVANJU LOKICA STEFANOVIĆ: Na studijama upoznala najveću ljubav
Foto: Printscreen YT

SVI JE ZNAMO KAO BALERINU, EVO ŠTA JE PO OBRAZOVANJU LOKICA STEFANOVIĆ: Na studijama upoznala najveću ljubav

Stars -

Niko nije ni pomišljao da je obrazovanje Lokice Stefanović, nekadašnje balerine i Čoline desne ruke, višestrano.

Lokica Stefanović
foto: Printscreen YT

Leposava Stefanović može da se pohvali različitim znanjem i umećem. Bila je pedagog, profesor baleta, fitnes instruktor, ali iznad svega pionirka jugoslovenskog scenskog nastupa.

Šira javnost zna je kao vođu plesne grupe "Lokica", koju su sačinjavale devojke istih konstitucija, plesnih sposobnosti i kratkih, na paž ošišanih frizura, uglavnom ofarbanih u plavo.

Lokica Stefanović
foto: Printscreen YT

Proslavila se sedamdesetih, osamdesetih godina, nastupajući sa jugoslovenskom muzičkom zvezdom Zdravkom Čolićem, ipak malo ko zna da je ona zapravo po profesiji arhitekta.

Iako ju je ples oduvek opčinjavao, na nagovor oca završila je Arhitektonski fakultet. Jedno vreme se tim pozivom čak i bavila.

Lokica Stefanović
foto: Zorana Jevtić

Naime, jedno vreme radila je u Fabrici trikotaže u Kikindi, gde je sama kreirala modele, a mora se napomenuti da je projektovala zgradu od 11 spratova u Prištini.

Iako je posle otputovala u Njujork kako bi se u plesnom segmentu doškolovala u Američkom centru za ples na klasi Elvina Ejlija, donela je odluku da se vrati u rodni grad.

Lokica Stefanović
foto: Dado Đilas

Ljubav prema roditeljima i očeva želja da postane inženjer i arhitekta odvela ju je u zagraljaj jednog arhitekte. Zorana Zakića za kojeg se udala 1983. godine i ubrzo sa njim dobila ćerku Ognjenu.

Nažalost, on je iznenada preminuo u 48 godini, što je iz korena promenilo Lokičin odnos prema životu i generalno karijeri.

Kurir.rs/Story

Bonus video:

05:37

STARS EP 282

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track