OVO JE PRAVA ISTINA O ŽIVOTU OGNJENA AMIDŽIĆA! Završio srednju, pa upisao ovaj FAKS, a ovaj poznati muškarac mu je OTAC
Foto: Zorana Jevtić

ZANIMLJIVO

OVO JE PRAVA ISTINA O ŽIVOTU OGNJENA AMIDŽIĆA! Završio srednju, pa upisao ovaj FAKS, a ovaj poznati muškarac mu je OTAC

Stars -

Ognjen Amidžić rođen je u Šapcu 17. jun 1975.godine.

Srpski je muzičar i televizijski voditelj. Njegov otac Zoran bio je novinar i urednik dopisništva TV Beograd iz Šapca koji je zajedno sa ekipom ubijen 1991. na Baniji kada se vraćao nakon obavljene repotraže sa ratišta u Hrvatskoj.

Nakon očeve smrti Ognjen počinje da radi na TV Šabac gde je vodio muzičku emisju Vi-Džej 015. Počinje prvo da radi na radio-stanici Beograd 202, a potom i na Radio-televiziji Srbije na kojoj je vodio, u to vreme, popularnu muzičku emisiju Garaža.

Ognjen Amidžić
foto: Ata images

Godine 2001. prelazi na TV Pink, na kojoj osmišlja novu zabavnu formu Jutarnjeg programa. Gosti su mu dolazili u krevet, a on je emisiju vodio u pidžami.

Kasnije je tu ideju proširio i na ostale Pinkove pridružne stanice u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori koje su poput nekadašnje JRT zajedno realizovale emisiju nazvanu Balkan net.

Posle završene gimnazije u Šapcu, odlazi na studije u Beogradfoto: Damir Dervišagić

Godine 2005. zajedno sa Marinkom Madžgaljem osniva grupu Flamingosi, a na TV Pinku imali su emisiju Ćao Darvine. Na TV Pink trenutno vodi emisiju Amidži šou u kojoj je voditelj i Oskar, Ognjenov alter ego. Bio je i voditelj rijaliti programa "Zadruga".

Ognjen Amidžić
foto: Kurir televizija

Amidžić je u svom rodnom kraju završio srednju školu, a na Filozofskom fakultetu u Beogradu započeo je studije istorije koje nije završio.

Kurir / Espreso / Preneo: Lazar Stanušić

Bonus video:

00:12

Ognjen Amidžić došao po ženu i sina u porodilište

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja