"UŽIVAM DA BUDEM MAJKA I SUPRUGA" Marija Egelja o ljubavi sa biznismenom i porodičnom životu: Spavam 4 sata dnevno...
Foto: Privatna Arhiva

"UŽIVAM DA BUDEM MAJKA I SUPRUGA" Marija Egelja o ljubavi sa biznismenom i porodičnom životu: Spavam 4 sata dnevno...

Stars -

Pred ekrane televizije “Pink” Marija Egelja se vratila pre isteka porodiljskog bolovanja. U razgovoru za Super TV otkrila je da joj prija rad, ali da ne priželjkuje program sa teškim i političkim temama.

Marija Egelja
foto: Privatna Arhiva

- Na posao voditelja TV Pink primljena sam kastingom dok sam još pohađala srednju, i školu za talente. Format vremenske prognoze sam menjala kroz godine i trudila sam se da mu dam svoj pečat, drago mi je kada mi kolege i gledaoci kažu da sam u tome i uspela. Politika i ‘teške’ teme nisu nešto što me mnogo privlači, pa ne bih ni volela to da radim. Za tri minuta prognoze na primer skočim iz helikoptera sa padobranom i uradim najavu, tako da nije bitno koliko minuta imaš na ekranu, već kako ćeš ih iskoristiti.

Koliko Vas je uloga majke i supruge promenila? Da li su prioriteti sad drugačiji?

- Naravno da se prirotet menja kada donesete dete na svet, koje automatski postaje vaš svet i daje potpuno novu, ali najlepšu moguću dimenziju. Biti majka i supruga je nešto u čemu uživam, to je najveći blagoslov koji sam dobila od života i jako sam zahvalna na tome. Naravno da jeste sa druge strane naporno, ali sve su to slatke muke koje nas uče strpljenju, daju snagu i neopsivu ljubav. Deca su ukras sveta zaista, čuvajmo ih i pružajmo ljubav u nedogled.

Marija Egelja
foto: Printscreen Instagram

Sadržaj koje televizije Vas opušta i zanimljiv Vam je, a da nije televizija Pink?

- Trenutno najviše pustamo dečije pesmice, jer Aleksa uživa slušajući ih, a muž najviše gleda sport, tako da pratim šta i moji dečaci. Bez obzira koji je kanal, volim da pogledam dobar film (ako ne zaspim uz isti) ili emisije o putovanjima, muzički program.

Na šta ste najponosniji u karijeri?

- Upravo na to što je dugogodišnja. Danas je sve nekako instant, a moja parola je važno je opstati, a ne samo postati. Drago mi je da sam mnogima simbol za vremensku prognozu. Moram reći da sam ponosna i na dve divne godine radeći “Šarenicu” gde smo obišli sve krajeve naše lepe Srbije i predstavili kulturu i tradiciju tih predela.

Marija Egelja
foto: Printscreen/Instagram

Koje kolege su Vam bili idoli?

- Pomenuh “Šarenicu” pa ne mogu da izostavim Žiku, koji je nesebično delio savete nama mlađima. Uzor mi je svako ko je dosledan svom poslu, ko se trudi da se izdvoji na drugačiju, a opet pristojan način. Svedoci smo da danas ima mnogo TV lica, voditelja, novinara, i u moru toga svega, kvalitet i istrajnost isplivaju na površinu i opstanu.

Da li biste sina podržali da krene putem medija?

- Aleksa je vrlo radoznao dečak i već sada pokazuje neke svoje afinitete. Obožava muziku i kada je čuje odmah zaigra i tapše rukicama, na mamu koja je igrala folklor 15 godina. Ipak, vidi se i da ima tatinog udela, jer mu je fudbalska lopta omiljena igračka. Neću ga sputavati ni u čemu naravno, već pružati podršku, kao što su meni moji roditelji.

Marija Egelja
foto: Printscreen/Instagram

Kako izgleda Vaš radni dan?

- Radni dan mi počinje oko 4, pola 5 časova ujutru, priprema u šminkernici, garderoba i ostalo. Jutarnji traje od pola 6 do 11. Tada je gotov moj deo “živog” programa, zatim sledi priprema TV priloga za nacionalne dnevnike. Tu volim da snimim prognozu napolju za razliku od jutarnjeg gde dajemo izveštaje iz studija. Ove godine sam čak snimila prognozu skijajući na snegu, što mi je bilo posebno izazovno. Trudim se da i meni bude zanimljivo, a i gledaocima. Ukoliko su ekstremni vremenski uslovi, izjava meteorologa, hidrologa ili seizmologa dopuni moju prognozu.

- Svi me to pitaju ovih dana. Leto je očigledno već počelo jer su temperature iznad proseka. Nema sumnje da je još jedno vrelo leto pred nama. Pratiću sve informacije i biti u kontaktu sa meteorolozima pa slušajte moju prognozu i spremite se shodno tome.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

00:19

Udala se Marija Egelja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track