POBEGLA IZ SRBIJE JER SU JOJ PRETILI OTMICOM SINA Fatalna misica bila predmet požude, a prošla GOLGOTU! Adam danas izgleda ovako

POBEGLA IZ SRBIJE JER SU JOJ PRETILI OTMICOM SINA Fatalna misica bila predmet požude, a prošla GOLGOTU! Adam danas izgleda ovako

Stars -

Rođena Beograđanka Biljana Ristić (68) u mladosti je živela holivudski scenario! Diplomirala je filologiju, a najlepša Jugoslovenka postala je 1972. godine kada je osvojila tada izuzetno prestižnu titulu mis. Nije bilo lako poneti epitet najlepše u zemlji koja je tada brojala 22 miliona stanovnika i gde je lepih devojaka bilo na pretek od Vardara pa do Triglava.

Biljana Ristić
foto: Printscreen Bulevar

Starije generacije pamte je po brojnim imitacijama i šou-programima, koje je snimila sa Minimaksom, Sedmoricom mladih, a svaki novogodišnji program bio je nemoguć bez njenog Miljana Miljanića, Merlin Monro ili Tine Tarner.

Menjala je boju kose, ali uvek je izgledala doterana i tip-to. Živela je na raznim stranama sveta još kao klinka jer joj je otac bio diplomata. U jeku uspešne TV karijere udala se za tada najmoćnijeg čoveka TV Beograd i YU medija - Dušana Mitevića, kojem je podarila sina biblijskog imena koje je za ta vremena bilo izuzetno retko i neuobičajeno u našoj sredini.

Biljana Ristić
foto: Damir Dervišagić

− U šali su nas zvali lepotica i zver. Bili smo u braku 24 godine. Jako sam volela Dušana, bio je divan čovek i najpametniji muškarac na svetu. Obrazovan, harizmatičan, pravi džentlment sa autentičnim duhom i šarmom. Nema takvih. Ostavku je podneo onog časa kada su studenti od njega to zatražili, što je izazvalo burne reakcije u vlasti – ispričala je u jednom od retkih intervjua u kojima se osvrnula na burne devedesete. Mitevići su 1999. godine, pošto im je prećeno otmicom sina, napustili Beograd i preselili se u Budimpeštu, gde je Dušan preminuo nekoliko meseci kasnije.

Godine 1999, Mitevići su, kako je Biljana jednom prilikom ispričala domaćim medijima, morali da napuste Srbiju i odu u Budimpeštu jer im je prećeno da će im oteti sina!

Adam Mitević
foto: Linkedin printscreen

On je preminuo, ali iza njega je ostao Adam koji je likom, ali i interesovanjem neverovatna slika i prilika svog oca...

Adam Mitević
foto: Printskrin Vimeo

Adam Mitević je danas uspešan fotograf, reditelj i filmski stvaralac, poznat u svetskim okvirima...

kurir.rs

Bonus video:

01:15

DA LI ZNATE PRAVO IME EVE RAS? Ovo je jedva stalo u ličnu kartu, a JEDNO OD PREZIMENA JOJ JE VAGNER! Glumica otkrila sve detalje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja