Kolege zaboravile Lazu Ristovskog
Foto: KURIR

Pet godina od smrti

Kolege zaboravile Lazu Ristovskog

Stars -
Porodica legendarnog klavijaturiste Bijelog dugmeta na Novom groblju održala pomen, kojem nije prisustvovao niko od muzičara

Brzo su ga zaboravili.Na Novom groblju juče je održan petogodišnji pomen nekadašnjem klavijaturisti grupe Bijelo dugme Lazi Ristovskom. Pored spomenika je nemo, sa suzama u očima, stajala njegova majka Radmila. Tu je bila i njegova ćerka Sandra, bliski rođaci i nekoliko prijatelja. Od kolega niko. To što nijedan njegov saradnik nije došao da obeleži pet godina otkako je umro povredilo je njegovu majku.

Radmila Ristovski: Teško mi je, on je bio moje jedino dete. Stalno mislim o njemu i pitam se zašto je život tako surov
Radmila Ristovski: Teško mi je, on je bio moje jedino dete. Stalno mislim o njemu i pitam se zašto je život tako surov

- Živim zbog svog pokojnog sina. Kad bi me video ovako uplakanu i bespomoćnu, rekao bi mi: „Mama, kakav si ti slabić“ - sa suzama u očima za Kurir priča gospođa Ristovski.Ona se i danas teško miri sa činjenicom da njenog sina više nema.- Teško mi je, on je bio moj jedinac. Stalno mislim na njega i pitam se zašto je život tako surov. Moj Laza je bio odličan sin, dobar muž svojoj bivšoj ženi, najbolji otac i perfekcionista u svom poslu. Njemu je muzika bila sve, živeo je za nju. Često se setim vremena kad je išao u školu, pa kad uradi domaći zadatak, sedne za klavijaturu i do dva sata iza ponoći svira i peva. Njegove instrumente sam čuvala jedno vreme, a onda sam ih poklonila muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Kraljevu. U početku su Lazine kolege zvale da pitaju kako sam, ali se već dugo niko više ne javlja, osim Duleta Jovanovića i Nikole Čuturila. Šta da radimo, živimo kako moramo i kako nam je suđeno - kaže na kraju Radmila.

Laza Ristovski
Laza Ristovski

Đorđe David: Niko me nije obavestio

Đorđe David tvrdi da bi sigurno prisustvovao pomenu da je za njega znao.- Da me je neko obavestio, došao bih. Stvarno nisam znao. S Lakijem sam imao lep odnos. Nekoliko dana pred njegovu smrt bili smo nerazdvojni - rekao je Đorđe David.

Bora Đorđević: Nisam bio u gradu

Bori Đorđeviću žao je što nije prisustvovao pomenu svom kolegi:- S Lazom sam se družio i imali smo odličnu saradnju. Bio je izuzetno dobar muzičar. Na groblje nisam mogao da odem jer sam bio van Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track