Kusturica osvojio Kosovo

Kusturica osvojio Kosovo

Stars -
Kurir pravoslavnu Novu dočekao u Leposaviću sa No smoking orkestrom i Kusturicom, koji je nosio majicu s natpisom „Kosovo je srce Srbije“
1 / 5

Kusta je čudo!Takva noć se ne pamti na severu Kosova! Puna dva i po sata žarili su i palili Emir Kusturica i njegov No smoking orkestra u Leposaviću, na dočeku pravoslavne Nove godine!- Tri su cara pobedili ratnici junaci, pevali su „Marš na Drinu“ sa Cera junaci - pevali su zajedno Kusta i hiljade ljudi u sportskoj hali koji sekund iza ponoći.Nekoliko sati pred početak nesvakidašnjeg novogodišnjeg koncerta - održanog baš nekako između dve baze Kfora, jedne severno, druge južno od Leposavića - proslavljeni reditelj poverio se Kuriru da će veče koje dolazi biti posebno.- Istina je, ovde se najdramatičnije živi, i ja se divim ovom narodu! Ovo veče bratski je poklon braći Srbima. Ovih dana bratimili su se Andrićgrad i Leposavić, sada želimo, simbolično, da se to bratimljenje i potvrdi - rekao nam je Kusta.Malo je preksinoć Kusturici trebalo da atmosferu dovede do usijanja. Nekoliko taktova himne Rusije i svi su bili na nogama.- Ljudi, volite li vi engleski jezik? - pitao je reditelj.- Neeee - horski je odgovarala publika.- Ne volim ga ni ja... Ali moram ponekad da ga govorim - uzvratio je Kusta:- A volite li ruski?- Volimoooo - odjeknulo je halom.- Hoćemo li sad na engleskom - fak ju MTV...- Hoćemoooo.I svi su zapevali.- Znate li vi šta ja pevam u Latinskoj Americi, svuda u svetu? - pitao je Kusta.- Znamoooo...- Ne damo Kosovo, ne damo Kosovo - uzviknuo je reditelj, što je masa odmah podržala.Koji minut pred ponoć, Kusta je u kolu, u beloj majici s natpisom „Kosovo je srce Srbije“, opleo užičko kolo s domaćinima, a onda je grunuo - „Marš na Drinu“!

Vulin oduševljen koncertomKoncert Kuste i No smoking orkestra u Leposaviću održan je preksinoć pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, a svirci je prisustvovao šef Kancelarije Aleksandar Vulin.- Sever Kosova danas je najveća, najznačajnija antiglobalistička tačka na kugli zemaljskoj, na kojoj večeras svira najveći antiglobalistički bend na svetu. Velika je to simbolika - rekao je Vulin pred koncert.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja