Katarina Živanović: Fest spona sa svetom

Ah taj Fest, pašću u nesvest

Katarina Živanović: Fest spona sa svetom

Stars -
Fest je i dalje taj prozor u svet koji nam omogućava da u jednom prilično koncentrovanom, ali izuzetno detaljnom konceptu vidimo najaktuelniju referentnu produkciju iz celog sveta, rekla je ona uoči 41. Festa

BEOGRAD - Filmski festival Fest, koji je u svojim prvim decenijama bio važan događaj našeg kulturnog i društvenog života, "i danas je izuzetno značajna manifestacija", izjavila je sekertar za kulturu Beograda Katarina Živanović.

"Iz bilo kog aspekta da ga pogledate, Fest je i dalje taj prozor u svet koji nam omogućava da u jednom prilično koncentrovanom, ali izuzetno detaljnom konceptu vidimo najaktuelniju referentnu produkciju iz celog sveta", rekla je ona uoči 41. Festa, koji počinje 22. februara.

Živanovićeva je naglasila da "Fest i dalje ima taj kapacitet u uslovima koji su se produkciono, geopolitički i geostrateški potpuno promenili".

Što se tiče edukativnog aspekta, izrazila je mišljenje da to "manifestacija koja u okviru filmskog stvaralaštva nema premca, što pokazuje i broj mladih koji na Fest dolaze svake godine".

"I dalje je ovo jedna od naših veoma aktivnih spona sa svetom", dodala je ona.

Pominjući davni slogan "Ah taj Fest, pašću u nesvest!", koji su 70-ih godina 20. veka pevali Milena Dravić i Dragan Nikolić, priznala je da ona "i ove godine pada zbog Festa u nesvest".

"Slogan je sada drugačiji i možda nećemo ovde videti, kao u vreme kada je Fest nastao, najveće filmske zvezde istoka i zapada uživo, ali ćemo u svakom slučaju za suštinu i dalje imati prostora, a to je da vidimo najaktuelniju, referentnu i recentnu filmsku produkciju iz celog sveta", zaključila je Živanovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track