Željko Samardžić: Moja žena je gazda u kući

Intervju

Željko Samardžić: Moja žena je gazda u kući

Stars -
Maja je tu da podvikne i zavede disciplinu. Ponosan sam i na svoje tri ćerke. Izrasle su u dobre i poštene ljude. Zasluga za njihov odgoj pre svega pripada mojoj supruzi. Ona je stub naše porodice

Večiti romantik.Željko Samardžić će i ove godine, peti put, 8. marta pevati u Areni. Njegov koncert skoro je rasprodat, a zbog odličnog odziva publike prozvan je kraljem Dana žena. U razgovoru za Kurir Samardžić kaže da zbog koncerta drži dijetu i da će ovaj spektakl posvetiti ženi Maji povodom 35 godina njihovog skladnog braka.♦ Peti put pevate u Areni. Da li se u toj dvorani osećate kao kod kuće?- Ovo je moj peti koncert u Areni, odomaćio sam se u tom prostoru. Naravno, to mi pomaže prilikom organizacije, ali i ublažava tremu, koju sam ranijih godina imao u većoj meri. Drago mi je što postoji izvesna doza uzbuđenja.♦ Šta vas najviše brine pred koncert?- Pre svega, stalo mi je da budem u dobroj kondiciji. Svakodnevno vežbam i mnogo energije trošim na traci za trčanje. Stalo mi je da skinem koji kilogram, a to mi baš, moram priznati, ne ide od ruke. Počeo sam da pripremam repertoar, osmišljavam koncepciju.♦ Ove godine slavite 35 godina braka. Spremate li možda neko iznenađenje za suprugu na koncertu?- Teško je iznenaditi nekog nakon toliko godina zajedničkog života. Ali lepo je to i dalje pokušavati. Nadam se da ću nešto uspeti da smislim. Važno mi je da ženi vidim osmeh na licu.♦ Koji je vaš recept za dug i uspešan brak?- To pitanje mi novinari često postavljaju, a ja imam problem jer ne znam šta da im odgovorim. Siguran sam u nekoliko stvari koje pomažu, a to su međusobno uvažavanje i poštovanje. Ne smete dozvoliti da se izgubite u svakodnevnoj borbi s obavezama, ne dozvolite da izgubite jedno drugo. Znam da u ovom stresnom vremenu to nije nimalo lako, ali ponekad svi znamo da preteramo i zaboravimo na neke važnije stvari u životu. Poneka lepa reč, osmeh, poljubac svakoj ženi će značiti mnogo, pogotovo u trenucima kad joj baš ne cvetaju ruže. I naravno, bez ljubavi ništa od toga ne vredi. Od nje sve počinje i ona je čarobni prah koji stvara čaroliju. Možda još pokoja moja pesma i eto vam recepta. Ovo sigurno neće da škodi.♦ Da li su vaši unuci svesni vaše popularnosti?- Unuci Luka i Aleksa imaju osam i šest godina i svesni su da im je deda popularan pevač. Prošli put su bili na koncertu u Areni i poneli su nove utiske o meni. A Nina je još mala. S godinu dana voli da sluša moje pesme i posebno uživa kad joj sviram na gitari.♦ Mislite li da ste bolji deda ili otac?- Prema unucima sam previše popustljiv. Zbog toga sam stalni predmet kritike u kući, kako od žene tako i od ćerki. Zato je Maja tu da podvikne i zavede disciplinu. Ponosan sam na moju decu. Izrasle su u dobre ljude i po tome bi se možda moglo zaključiti da nisam loš kao otac. Mada, zasluga za njihov odgoj pre svega pripada mojoj supruzi. Ona je stub naše porodice.♦ Koji su planovi posle Arene?- Ovih dana bi trebalo da izađe moj novi album. Nadam se da će se svideti mojoj publici i onda slede promocije, koncerti, putovanja. Sve ono što me čini srećnim i zadovoljnim.

Željko i njegova žena Maja slave 35 godina braka (Foto: Marina Lopičić)
Željko i njegova žena Maja slave 35 godina braka (Foto: Marina Lopičić)

Borim se za bebe♦ Mnogo volite decu i ovogodišnji koncert je humanitarni.- Podržao sam akciju „Bitka za bebe“. Porodilištu Narodni front, gde su se rodili moji unučići, poklonio sam pet CTG aparata. Verujem da će zahvaljujući njima neke bebe bezbednije i s manje problema doći na ovaj svet. Ovo je samo početak i stalo mi je da se akcija nastavi i proširi, jer su deca naše najveće blago.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track