NARODNI MUZEJ: Izložba o Konstantinu Velikom
Foto: Dado Đilas

NARODNI MUZEJ: Izložba o Konstantinu Velikom

Stars -
Izložba se realizuje povodom obeležavanja 1.700 godina od donošenja proglasa, koji je za cilj imao uspostavljanje religijske tolerancije unutar granica Rimskog carstva

BEOGRAD - Izložba "Konstantin Veliki i Milanski edikt (313). Rađanje hrišćanstva u rimskim provincijama na tlu Srbije", nakon predstavljanja u Viminacijumu, od sutra će biti postavljena u atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu.

Na otvaranju će govoriti ministar kulture i informisanja Bratislav Petković, vršilac dužnosti direktora Narodnog muzeja u Beogradu Bojana Borić Brešković i naučni savetnik Ivana Popović, najavio je muzej.

Izložba se realizuje povodom obeležavanja 1.700 godina od donošenja proglasa, koji je za cilj imao uspostavljanje religijske tolerancije unutar granica Rimskog carstva.

Raskošnom postavkom, koju čini 180 neprocenjivih eksponata, biće predstavljeno turbulentno doba koje prethodi vremenu Konstantina Velikog, period njegove vladavine, ali i vredno nasleđe "prvog hrišćanskog cara". Beograđani mogu pogledati izložbu do 8. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja