Slušaj vest

Novinarka Olivera Kovačević u šestoj deceniji ima liniju na kojoj bi joj mnoge žene pozavidele, a sada je otkrila i koji je njen trik.

Naime, Olivera tvrdi da je uredno jela i slaninu i kajmak, ali da su obroci koncipirani tako da se ne spremaju na nezdrav način.

Olivera Kovačević Foto: ATA images, tv prva printscreen, Kurir Televizija

Ujutru je uglavnom birala hleb, ražani, crni, heljdin, bilo koji bez belog brašna, kao i puter ili kajmak, jaja, slaninu i kiselo mleko. Za slatku varijantu konzumirala je džem bez šećera. Dva sata posle doručka imala je užinu, kada je obično konzumirala voće. Nije preporučljivo za prvi obrok u danu jer može da pojača kiselinu u želucu, ali je pravi izbor za užinu.

Četiri sata posle doručka na redu je ‒ ručak. Ako je jela meso, moralo je da bude isključivo kuvano.

Ne kombinuje ga sa testeninom ili pirinčem, što je inače preporuka mnogih nutricionista. Olji je ovaj režim ishrane pomogao, glukoza je bila na gornjoj granici.

Olivera je ranije naglasila da postoje brojne zablude u vezi sa zdravom ishranom i da, na primer, kuvani krompir, šargarepa i celer imaju veći glikemijski indeks od belog šećera. Krompir je potpuno izbacila jer ugljeni hidrati krompira pretvaraju se u šećere i tako odlaze u krvotok. Za večeru je na trpezi uglavnom bilo nešto lagano, kao što su riba ili salata.

Kurir.rs/Blic

 Olivera Kovačević:

Olivera Kovačević Izvor: Kurir