IZBAČENA: Kvakinoj ženi pastorka promenila bravu

Ranka Spužić ostala na ulici

IZBAČENA: Kvakinoj ženi pastorka promenila bravu

Stars -
Udovica Bore Spužić Kvake tvrdi da je njoj pokojni suprug ostavio svu pokretnu i nepokretnu imovinu, dok najstarija ćerka kaže da kuća pripadala Borinoj majci i da je u sporu od vremena kada je baka bila živa

Ranka Spužić, poslednja supruga preminulog pevača iz Požarevca Velibora Bore Spužić Kvake, našla se na ulici iako joj je suprug ugovorom o doživotnom izdržavanju ostavio svu pokretnu i nepokretnu imovinu.Zasluga za to pripada pevačevoj prvoj ćerki Svetlani koja je iskoristila odsustvo Ranke i promenila sve brave na kući."Od Borine penzije od 12.800 dinara ne može da se živi, pa kako nisam mogla da se zaposlim u Požarevcu otišla sam u Beograd gde brinem o starim osobama i zarađujem nešto novca. Prijatelji iz Požarevca pozvali su me telefonom i obavestili da u mojoj kuhinji gori svetlo. Odmah sam došla u Požarevac, ali sam u kući naišla na promenjene brave, pa sam ušla kroz otvoreni prozor", priča Ranka. Odmah je primetila da u ormaru nema njene garderobe i da je sa zida skinuta venčana fotografija sa Borom. "U tom trenutku njegova ćerka Svetlana doviknula mi je: "Tu ćeš da crkneš jer sam ti isključila struju i vodu i niko ne sme da uđe da ti donese da jedeš i da piješ!". Pozvala sam advokata i policiju, ali im ona nije dozvolila da uđu u dvorište, pa sam kuću napustila izašavši kroz prozor, a ona je odmah zaključala i ulaznu kapiju", ispričala je Ranka. Sa suprugom se upoznala 1980. godine kada je za 8. mart pevao u Sarajevu. "On je pevao i zarađivao novac, a ja sam sa majstorima u Požarevcu radila i renovirala celu kuću. U nju je ugrađen moj znoj i moja muka i nikad je se neću odreći. Kada je završena, Boro je pitao ćerku koji deo ona hoće da uzme, a koji da ostane nama. Ona je birala i sada hoće da mi otme i moj deo. Ja sam joj poklonila i našu spavaću sobu, zarad mira ali ona hoće sve", priča Ranka. U kući sada živi Borina ćerka Svetlana sa svojom porodicom. Po Rankinoj priči, kuća je površine nešto veće od 80 kvadrata. Ulazna kapija za dvorište sada je zaključana. Borina ćerka Svetlana kaže da je to kuća njene pokojne bake, Borine majke, i da je kuća u sporu bila još dok je baka bila živa. Ranka je noć provela kod prijateljice u Požarevcu, a juče je sa advokatom pokušavala da istera pravdu.

Imaju isto prebivališteNa Rankin zahtev policija je 9. septebra izašla na teren u Ulici Ive Lole Ribara 19 i ustanovila da "nije bilo narušavanja javnog reda i mira i da su u pitanju neregulisani imovinsko-pravni odnosi", kao i da Ranka i Svetlana imaju prijavljeno prebivalište na toj adresi. Ranka je sa advokatom tražila mogućnost kako da se vrati u kuću u kojoj je živela do sada.

http://www.youtube.com/watch?v=XiWJqSWSGkk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track