GRUPA ĆE BITI NOVI SIVI DOM:   U borbi mafije i policije kolateralna šteta su samo deca!
Foto: Promo

RTS priprema tinejdž seriju

GRUPA ĆE BITI NOVI SIVI DOM: U borbi mafije i policije kolateralna šteta su samo deca!

TV šou -

U Beogradu je konačno nakon nekoliko godina pauze nastavljeno snimanje serije "Grupa" (radni naslov "Odeljenje", prim. aut.) koja prati život mladih, a njeni autori kažu cilj im je visok - da budu novi "Sivi dom".

Glavna uloga poverena je Igoru Benčini, a kako se izboriti u surovom svetu kada si mlad i na životnoj prekretnici - samo je jedno od pitanja koja će on morati sebi da postavi.

- Kao što serija kaže, priča je o suprotstavljanju grupa i borbe klanova, mafije, policije i mafije i klinci koji su kolateralna šteta - kaže rediteljka Jelena Gavrilović za RTS.

foto: Printskrin

Kreatori serije su Uroš Tomić i Dragan Gaga Đurković, koji su, kako bi što verodostojnije odslikali priču i vreme, okupili scenariste i reditelje različitih generacija. Scenario za "Grupu" razvili su Katarina Mitrović, Dunja Matić, Strahinja Madžarević, Mirjana Novaković, Đorđe Milosavljević i Gvozden Đurić. Režiju potpisuju i Ivan Stefanović, Nemanja Ćeranić i Slobodanka Radun. Glavni lik je Gagi, inspektor kome je reputacija ugrožena, a privatan život nesređen.

- Ovde je reč o tipu koji zalazi u druge resore. Pokušava da promeni svet, ali videćemo da li će u tome uspeti - kaže glumac Igor Benčina.

foto: Milica Drinić

Uz proverena imena, serija će predstaviti novu generaciju glumaca i naturščike. Autori očekuju da "Grupa" skrene pažnju na to koliko je porodica danas važna, ali i da, u maniru najboljih krimi-serija, privuče široki krug gledalaca koji će posle svake epizode da postave pitanje - ko je to uradio.

foto: Marina Lopičić

Ćetković igra inspektora: Obrađujemo temu droge u školama

Deo serije je i Vojin Ćetković. - Obrađujemo jedan vrlo rasprostranjen fenomen u našoj zemlji - drogu među maloletnicima i u školama - kaže Ćetković, koji tumači lik iskusnog inspektora koji se bavi dečjom narkomanijom i ne preza ni od čega.

Kurir/ RTS/ Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja