VELIKA PRIZNANJA ZA “EXPLOZIV” I JASNU ĐUROVIĆ: Zlatna Nika za društveno odgovornu reportažu i Đoko Vještica za novinarsku humanost!
Foto: Promo

Nagrade za novinare Prve televizije

VELIKA PRIZNANJA ZA “EXPLOZIV” I JASNU ĐUROVIĆ: Zlatna Nika za društveno odgovornu reportažu i Đoko Vještica za novinarsku humanost!

TV šou -

Novinari redakcije “Exploziv” ponovo su poneli epitet najboljih. Na 24. po redu internacionalnom festivalu Interfer novinarka Prve televizije Jasna Đurović osvojila je najviše priznanje zlatnu Niku u kategoriji za društveno odgovornu reportažu. U užu selekciju na ovom festivalu ušla je i novinarka Jasna Janković za priču o Homoljskom zmaju.

Vikend za nama doneo je redakciji “Exploziv”, odnosno novinarki Jasni Đurović i nagradu "Đoko Vještica", za seriju priloga o dečaku obolelom od najtežeg oblika karcinoma, zahvaljujući kojima su prikupljena sredstva za njegovo lečenje u Italiji. „Od momenta kada sam ga upoznala, neprestano je u mojim mislima, kao i sada. Za mene je ovo najvažniji, najveći i emotivno najteži trenutak u životu i karijeri“, rekla je dobitnica priznanja na svečanosti u Pres centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu. Ona je dodala da priznanje „Đoko Vještica“ vraća veru novinarima u profesiju. Jasna je do sada kroz svoje priloge u emisiji "Exploziv" uspela da sakupi preko dva miliona evra za one kojima je pomoć potrebna.

Novinari emisije “Exploziv” za svoje autentične priče I istraživački novinarski rad osvojili su veliki broj nagrada, a svojim zalaganjem pomogli su mnogim građanima Srbije.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track