“Globaltel” donacijom podržao projekat pod pokroviteljstvom JKP “Šumadija Kragujevac”
Foto: Promo

“Globaltel” donacijom podržao projekat pod pokroviteljstvom JKP “Šumadija Kragujevac”

TV šou -

Postavljen prvi reciklomat u Kragujevcu, svi građani ovog grada koji recikliraju biće nagrađeni!

U cilju podizanja svesti o značaju recikliranja kod građana u Srbiji, JKP “Šumadija Kragujevac” pokrenulo je postavljanje aparata za recikliranje – reciklomata – prvog u Srbiji i jednog od šest u Evropi. Akciju je, kao društveno odgovorna firma, podržala i kompanija “Globaltel”, najmlađi mobilni operater u Srbiji.

Reciklomat ima tri otvora: za staklo, plastiku i konzerve, a prvi u nizu je postavljen danas u Kragujevcu, u prisustvu izvršnog direktora usluga JKP “Šumadija Kragujevac” Andrije Ilića i direktora “Globaltela” Aleksandra Stankova. Oni su demonstitrali kako se koriste reciklomati i objasnio na koji način će građani doprineti ovoj akciji i za to biti nagrađeni.

foto: Promo

- Pustili smo u rad pametnu mašinu za reciklažu i na ovaj način, osim što podižemo svest o važnosti recikliranja, naša kartica eKG dobila je još jednu funkciju. Zahvaljujući našim partnerima, građani Kragujevca će nakon predate ambalaže za recikliranje, prisloniti svoju eKG karticu (pandan beogradskim Bus Plus karticama) i dobijen novčani iznos za ambalažu (7 dinara po ambalaži) biće pretvoren u kredit za vožnju gradskim prevozom – rekao je Andrej Ilić.

Kao društveno odgovorno preduzeće, “Globaltel” je donacijom podržao projekat: obezbedio je fond iz kog će građani Kragujevca dobijati novac za recikliranu ambalažu, ali i dodatnu nagradu.

foto: Promo

- Sponzorstvom ovakvog projekta, omogućili smo Kragujevčanima da po prvi put u Republici Srbiji za ambalažu koja se reciklira budu nagrađeni. Ne samo što će dobiti sedam dinara po ambalaži na eKG kartici, već smo omogućili društveno odgovornim licima da prilikom reciklaže i aktivacije “Globaltel” broja dobiju 3 gigabajta za surfovanje internetom, a za svaki naredni dinar od reciklaže, dobiju 10 megabajta. Zadovoljni smo što smo prepoznati kao kompanija koja podržava inovacije, ali i zaštitu ekološke sredine – rekao je Aleksandar Stankov, director “Globaltela”.

Podsetimo, “Globaltel” je prvi virtuelni mobilni operater u Srbiji, a ovo je samo još jedna u nizu društveno odgovornih akcija najmlađeg mobilnog operatera u našoj zemlji.

foto: Promo

Prvi reciklomat postavljen je u Kragujevcu i od danas je dostupan svim Kragujevčanima, a kako se navodi, drugi je već stigao u Beograd, a biće postavljen i dostupan za korišćenje za dve nedelje.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track