Najnovije vesti

INTRIGANTNE I EKSPLOZIVNE PRIČE: “Exploziv” o srpskim velikanima, prosjačenju, netancima dece, podzemlju
Foto: Promo

INTRIGANTNE I EKSPLOZIVNE PRIČE: “Exploziv” o srpskim velikanima, prosjačenju, netancima dece, podzemlju

TV šou

Nova sezona od večeras, radnim danima u 18.50 na Prvoj

Nova sezona važna je za ekipu popularne i gledane emisuje “Exploziv”. U ponedeljak 14. septembra startuju nove epizode, a 20. septembra emisija proslavlja 10 godina postojanja. Urednici Marija Prebeg i Dejan Vučenović ne kriju da su najviše ponosni na činjenicu da je emisija uspela da običnog čoveka, stavljajući ga u centar priče svakoga dana, učini vidljivim za okolinu, društvo i sistem. I dalje, u jedinoj dokumentarnoj emisiji u zemlji koja se emituje svakoga dana, urednici, novinari, snimatelji, montažeri zajedno menjaju sudbine, pravila, propise, zakone, živote svojih sagovornika i njihovih porodica donoseći rešenje problema, osmeh, nadu u bolje sutra.

Urednici su uvereni da će gledaoci u novoj sezoni uživati u pričama na kojima je ceo tim vredno i brižljivo radio tokom leta. Spremne su zanimljive i intrigantne istorijske priče o srpskim velikanima, nestancima dece, priče iz kriminalnog podzemlja, o životu novinara koji već 15 godina živi pod dvadesetčetvoročasovnim policijskim nadzorom, priče o pokretanju isplativog posla, o novim i starim fenomenima, narodnim lekovima za mnoge bolesti...

U narednim nedeljama “Exploziv” traga za odgovorom čime Vijetnam leči koronu i kako je zemlja od 95 miliona stanovnika imala samo jedan smrtni slučaj.

Novinarka Jasna Janković ubedila je čoveka, kojeg policija iz regiona zove čim neko nestane, medijuma, parapsihologa dr Mevludina Duvančića, poznatijeg kao balkanski Nostradamus, da ekskluzivno govori za Exploziv. Za gledaoce Prve, on otkriva kako je pronašao 700 nestalih osoba širom Evrope. Saznaćete u kom gradu u Bosni su kilometarski redovi ispred prašnjave buvlje pijace na kojoj jedan kiropraktičar namešta pršljenove i zglobove i kako su u ovoj zemlji on-line sahrane postale hit!

U ozbiljnoj istraživačkoj priči o prosjačenju prvi put čućete priznanje da roditelji drogiraju bebe i malu decu koju izvode sa sobom na ulicu dok prose.

Novinarka Ana Rajković pripremila je dokumentarni film o Petru Lubardu, našem slikaru koji je pobeđivao Dalija i Pakasa ali je poklekao pred jednom ženom, Verom. Sanaćemo kako je sjajna umetnička priča postala horor sa elementima trilera, lako je vila na Dedinju postala je stecište glodara, zašto je Vera sekla Petrove slike posle njegove smrti, a kako su neke završile su na podu, prekrivene sa tačno 235 bakterija i sedam vrsta gljivica. Velike dokumentarne reportaže o najčuvenijem jugoslovenskom pesniku Dušku Trifunoviću i najvoljenijem fudbaleru Partizana Draganu Manceu donosi novinarka Jasna Đurović.

Očekuju nas brojne i žanrovski različite reportaže: ronjenje sa ajkulama u Turskoj, priča o ukletom autoputu u Hrvatskoj, potrage za skrivenim blagom širom Srbije.

Foto: Promo

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...