Najnovije vesti

"MARGINE" O SEKSUALNOM NASILJU Ne propustite večeras u 22.50 na Kurir televiziji!
Foto: AMG

"MARGINE" O SEKSUALNOM NASILJU Ne propustite večeras u 22.50 na Kurir televiziji!

TV šou

U nastavku dokumentarnog serijala Seksualno nasilje pod nazivom GRANICE, ispitujemo kako preživeti seksualno nasilje. Koja su prava žrtve? Kako se suočava sa nasilnikom? Šta kaže zakon, a šta psihologija? Koja je odgovornost medija, koja institucija, a koja svakog od nas?

Ovogodišnji talas progovaranja žrtava uzdrmao je javnost. Šta možemo da očekujemo u nastavku borbe? Kakve promene u zakonu priželjkujemo? O pravosudnom sistemu i promenama koje su neophodne, govorimo sa Milenom Vasić, advokaticom Komiteta pravnika za ljudska prava, koja dugi niz godina pruža pravnu pomoć žrtvama seksualnog nasilja.

O tome koliko je važno da se pored pravne borbe paralelno radi na psihološkom osnaživanju žrtve razgovaramo sa psihoterapeutkinjom Sanjom Živković iz psihološkog savetovališta Jezgro. Sa Ivom Parađanin govorimo o ulozi medija i načinima izveštavanja o seksualnom nasilju. Kroz svoj rad na "Tampon zoni" godinama se bavi podizanjem svesti o rodnim nejednakostima.

Jelena Riznić, sociološkinja iz Ženske solidarnosti priča nam o važnosti aktivizma i o tome šta svako od nas kao pojedinac može da učini za promenu društva i stvaranje nove, zdravije sredine.

Dokumentarno kolažna emisija „Margine“ emituje se svakog utorka u 22.50 časova samo na televiziji Kurir! Ova dokumentarno edukativna emisija bavi se društveno osetljivim temama uz pomoć stučnjaka koji ih komentarišu iz najrazličitijih uglova.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja