"MARGINE" O SEKSUALNOM NASILJU Ne propustite večeras u 22.50 na Kurir televiziji!
Foto: AMG

"MARGINE" O SEKSUALNOM NASILJU Ne propustite večeras u 22.50 na Kurir televiziji!

TV šou -

U nastavku dokumentarnog serijala Seksualno nasilje pod nazivom GRANICE, ispitujemo kako preživeti seksualno nasilje. Koja su prava žrtve? Kako se suočava sa nasilnikom? Šta kaže zakon, a šta psihologija? Koja je odgovornost medija, koja institucija, a koja svakog od nas?

Ovogodišnji talas progovaranja žrtava uzdrmao je javnost. Šta možemo da očekujemo u nastavku borbe? Kakve promene u zakonu priželjkujemo? O pravosudnom sistemu i promenama koje su neophodne, govorimo sa Milenom Vasić, advokaticom Komiteta pravnika za ljudska prava, koja dugi niz godina pruža pravnu pomoć žrtvama seksualnog nasilja.

O tome koliko je važno da se pored pravne borbe paralelno radi na psihološkom osnaživanju žrtve razgovaramo sa psihoterapeutkinjom Sanjom Živković iz psihološkog savetovališta Jezgro. Sa Ivom Parađanin govorimo o ulozi medija i načinima izveštavanja o seksualnom nasilju. Kroz svoj rad na "Tampon zoni" godinama se bavi podizanjem svesti o rodnim nejednakostima.

Jelena Riznić, sociološkinja iz Ženske solidarnosti priča nam o važnosti aktivizma i o tome šta svako od nas kao pojedinac može da učini za promenu društva i stvaranje nove, zdravije sredine.

Dokumentarno kolažna emisija „Margine“ emituje se svakog utorka u 22.50 časova samo na televiziji Kurir! Ova dokumentarno edukativna emisija bavi se društveno osetljivim temama uz pomoć stučnjaka koji ih komentarišu iz najrazličitijih uglova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track